18 Sep 2010

Terbukti Nyata Polis Bertindak Mengikut Telunjuk UMNO

TV Selangor Diarah Beri Kenyataan Kepada Polis

SHAH ALAM 18 SEPT: Polis Shah Alam hari ini mengarahkan kakitangan TVSelangor yang terbabit dalam menyiarkan laporan mengenai siasatan terhadap suspek utama dalam kes Sosilawati untuk memberi kenyataan.

Laporan itu bersabit dengan komen Ketua Angkatan Muda Keadilan Pusat, Shamsul Iskandar Mat Akin mengenai kegagalan polis mengambil tindakan terhadap suspek berkenaan sebelum pembunuhan Sosilawati dan tiga orang lain.

Bingkas bertindak terhadap TVSelangor, polis Shah Alam bagaimanapun belum memberi sebarang kenyataan bersabit laporan fitnah Utusan Malaysia yang mengaitkan DAP dengan suspek utama kes itu.

DAP Selangor hari ini membuat laporan polis terhadap laporan Utusan itu yang disifatkan berniat jahat dan berbentuk hasutan.

Dalam surat kepada TvSelangor yang dihantar ke pejabat TVS petang tadi, polis Shah Alam meminta editor, penulis dan penyampai berita memberi keterangan kepada pihaknya selewat-lewatnya hari isnin.

Siasatan polis itu bersabit laporan bertajuk 'Empat rekod jenayah suspek Sosilawati, Mengapa Tidak Ada Tindakan', disiarkan oleh TVSelangor pada 13 September lalu.

Shamsul, mempertikaikan siasatan polis sebelum ini terhadap kes-kes jenayah yang mempunyai hubung kait dengan suspek pembunuhan jutawan kosmetik Sosilawati ketika polis di bawah kepimpinan Tan Sri Musa Hassan.

Akhbar New Straits Times (NST) turut memaparkan rasa tidak puas hati orang ramai terhadap kelewatan polis bertindak atas laporan polis terhadap suspek adik-beradik berkenaan yang dibuat sejak 10 tahun lalu.

Namun setakat ini tidak ada tindakan dikenakan terhadap NST mahupun Utusan Malaysia yang merupakan akhbar arus perdana di bawah kawalan Umno-Barisan Nasional. -TVS

Ulasan GB

GB telah mengulasnya sebelum ini di SINI

Jika demikian sifat dan sikap polis, iaitu bertindak secara pilih kasih dan diskriminasi, maka tidak hairan mengapa jenayah terus-terusan berlaku. Jenayah dipandang ringan. Yang dipentingkan oleh PDRM ialah menekan Pakatan Rakyat. Yang dipentingkan ialah bertindak mengikut telunjuk pemimpin UMNO. Yang dipentingkan ialah hanya pangkat dan kedudukan. Yang dipentingkan menjalankan agenda UMNO untuk merampas Selangor.

Teruskan tangkap semua ahli Pakatan Rakyat jika anda mampu. Tembak dan bunuh semua jika anda mahu. Rakyat cuma ada peti undi yang akan jadi penentu.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dah dok tau dah polis dok dibawah ketiak menteri umnoapco apa saja tindakan misti ada untong bagi pehak toke dia.

Tanpa Nama berkata...

nanti dia nak pencen, dengan muka seposen baru dia kata "kerja saya ada campurtangan oleh pihak ketiga". pirah...