3 Jul 2010

Tangan Kiri Serang Anwar Tangan Kanan Peluk APCO

Serang Anwar Tapi Enggan Putus Hubungan Apco

Media arus perdana terus memainkan kunjungan Dato Seri Anwar Ibrahim ke Washington DC, dengan pemimpin BN berganding-bahu dengan media pro-Zionis untuk mengecam dan mencemar imej pemimpin Pakatan Rakyat itu.

Utusan Malaysia dan media pro-BN memetik laporan dan rencana asing untuk memaparkan Anwar tunduk kepada Washington DC selepas beliau dikritik hebat kerana kenyataan yang disifatkan anti-semitik oleh pertubuhan-pertubuhan pro-Israel.

Ketua Angkatan Muda Keadilan Shamsul Iskandar bagaimanapun berkata Anwar di Washington DC tempoh hari tidak sama-sekali memohon maaf kepada rejim Tel Aviv mahupun dan enggan menarik-balik kecamannya terhadap Rumah Putih dan mana-mana syarikat berkaitan Zionis.

Shamsul berkata demikian mengulas serangan media mutakhir ini yang mendakwa Anwar berlutut kepada komuniti Yahudi, yang berang dengan serangan Anwar terhadap persekongkolan Perdana Menteri Najib Abdul Razak dan firma rundingan berkaitan Zionis, APCO Worldwide.

Najib sebelum ini dikecam hebat kerana melantik firma kontroversi itu untuk membantu kerajaan Umno. Najib juga dikritik kerana bersekutu dengan Presiden Barack Obama dalam menekan republik Islam Iran.

Disebalik serangan terbaru terhadap Ketua Pembangkang ini, Shamsul berkata Najib, dan jemaah menteri Umno masih enggan memutuskan hubungan mereka dengan firma berkaitan Zionis, Apco Worldwide.

“Apa yang kita lihat Utusan ,seolah-olah Utusan memainkan berita bahawa Anwar ini pula agen Yahudi, dan kemudian kita dedahkan kerajaan barisan nasional dibawah Dato’ Najib melantik firma yang didokongi oleh orang-orang yang terlibat dalam tentera perisikan ini dan kita dedahkan dalam Parlimen dan kita dedahkan bukti bahawa barisan nasional sebenarnya kerajaan yang betul-betul menggunakan khidmat Israel dan zionism ini dengan bayaran RM77 juta, jadi ada bezanya antara BN yang menggunakan khidmat terus dengan Dato’ Seri Anwar yang menerangkan apa yang berlaku di Malaysia ini,” katanya.

Pemerhati politik menyifatkan Perdana Menteri Najib Abdul Razak kini berlumba-lumba untuk membina imej di luar negara, terutamanya untuk bergambar bersama Presiden Amerika Syarikat Barack Obama.

Najib juga membuat kejutan dengan mengambil pendirian untuk bersekutu dengan Washington DC dalam menekan republik Islam Iran.

Shamsul menjelaskan kewibawaan dan ketrampilan Anwar di persada antarabangsa tidak dapat disangkal mana-mana pihak, bahkan Ketua Pembangkang itu tidak perlu menikam belakang mana-mana negara Islam atau melantik mana-mana firma berkaitan Zionis untuk menjalin kerjasama dengan dunia luar.

“Itu adalah satu jemputan Woodrow, satu pertubuhan yang meminta ,beliau untuk memberi ucaptama mengenai Islam and democracy in southeast asia,itu adalah satu isu yang terus menerus diperjuangkan oleh Dato’ Seri Anwar,tokoh reformasi di rantau asia ini,mengungkapkan makna Islam dan demokrasi,dalam masa yang sama beliau mengambil kesempatan untuk bertemu dengan tokoh-tokoh penting di dalam negara Amerika,tidak timbul dia datang ke sana untuk memujuk,dan menagih simpati daripada mereka yang Yahudi dan jew dan sebagainya di Amerika,” katanya.

Shamsul berkata Anwar mengambil peluang dari jemputan Woodrow itu untuk menjelaskan bahawa penentangan masyarakat Islam Malaysia adalah terhadap ideologi Zionis, dan rejim Israel yang menjajah bumi Palestin.

Bantahan kepada pencerobohan perisik Israel ke Bukit Aman serta perlantikan firma perunding berkaitan Zionis adalah manifestasi kemarahan rakyat Malaysia yang menolak ideologi gasar itu.

“Saya yakin,penegasan yang dibuat oleh Dato’ Seri Anwar itu jelas Dato’ Seri Anwar menerangkan apa yang dimaksudkan dengan Zionism dalam konteks masyarakat Islam di rantau asia khususnya di Malaysia bahawa Zionism itu satu perkara yang bersifat ganas, satu fahaman yang membawa kepada penjajahan,dan penjarahan,satu fahaman yang membawa kepada agression,kepada keganasan dan ini yang diterangkan oleh Dato’ Seri Anwar,” katanya.

5 ulasan:

blogenstarz berkata...

Sebenarnya,
SDR.SHAMSUL....
Bilamana Lee Kuan YU bertandang keKelantan dikatakan dia mahu belajar berkaitan ISLAM.
Bilamana DAP bergabung dengan PAS dikatakan mereka memahami ISLAM.
Bilamana Karpal Singh menentang Negara Islam dikatakan itu Pendapat Peribadi.
Bilamana Tian Chua melanggar mati askar kita dikatakan askar itu salah.
Bilamana YB melompat ke BN dikatakan mereka kena BELI.
Bilamana Ada premis TOTO dan ENE diKelantan itu dikatakan peninggalan BN.
Banyak lagi .......

Tanpa Nama berkata...

dulu, kini dan selamanya umno bee end adalah penipu, pemfitnah, perasuah, kaki judi, arak yang melanggar hukum Allah semuanya ada pada orang2 umno... kalau kita lihat dalam keluarga orang2 umno ni... suami, isteri, anak2 kebanyakannya tak ada yang pakai tudong, mereka ni adalah golongan yang ingkar perintah Allah... maka tak heranlah jika mereka sanggup menipu... demi untok membuncitkan perut ahli keluarga mereka.. ini semuanya kerana nak dapat duit dengan mudah... tak perlu bekerja keras dan bersusah payah... boleh dapat rumah free... rumah yg sepatutnya utk fakir miskin tapi dapat kat mereka yang tamak dan kemaruk sampai sanggup digelar fakir dan miskin... sedangkan anak2 semuanya bekerja... INILAH KEZALIMAN YG ADA PD UMNO BEE END... HIDUP DI DUNIA SENANGLAH... TAPI DI AKHIRAT KELAK... MEREKA INILAH GOLONGAN YANG MAKAN DURI2 DAN MINUM AIR2 NANAH.... ITULAH JANJI ALLAH... JANJI ALLAH TETAP BENAR....

Tanpa Nama berkata...

Blogenstarz: Aku dengaq pemimpin negara kata...negara akan bankrap menjelang 2019..subsibi kat rakyat mungkin nak korang kot...Aku rasa jika depa tak mampu nak urus tadbir negara...serah la kat orang pula....Lg satu pemimpin negara kita ni...mana ada yg susah dulu susah lepaih tu, jg YB atau menteri jadi kaya raya..mana mai duit macam tu byk noo...

Tanpa Nama berkata...

Celaka punya UMNGOK....

Tanpa Nama berkata...

blogenstarz:hang pakai teropong cekerawala kut bintang hat kecik hang nampak gunung dok tepi hang tak nampak.