13 Apr 2008

Isu Selangor FM. Celuparnya Ahmad Sabree.

Kemelut yang melanda Selangor.fm yang menerima kata dua dari Kerajaan Selangor supaya menyiarkan visi dan program kerajaan pimpinan pakatan pembangkang itu atau keluar dari Bangunan SSAAS menjadi bertambah kusut dengan kenyataan angkuh dan bongkak Menteri Penerangan, Ahmad Shabery Cheek (foto) yang mengarahkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) yang mengendalikan Radio Selangor FM supaya mengosongkan pejabatnya di Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SSAAS), Shah Alam secepat mungkin.

Tindakan Menteri Penerangan tersebut amat menjelaskan tentang sikap Kementerian Penerangan yang sebenar : mereka sebenarnya selama ini adalah penyebar propaganda UMNO - BN yang mendiskriminasi rakyat yang bukan UMNO-BN dari menikmati siaran radio dan TV kendalian Kementerian Penerangan.

Ahmad Shabery telah dilaporkan berkata bahawa kononnya tindakan kementeriannya itu dibuat bagi membuktikan bahawa pihak kerajaan tidak tunduk terhadap sebarang ancaman atau ugutan kerajaan negeri Selangor.

Persoalan kini, PAKATAN RAKYAT yang telah menguasai 5 buah negeri selama ini bukan sahaja telah diancam dan diugut, malah telah dizalimi dan di diskriminasikan sekian lama oleh Kementerian Penerangan yang telah memperkosakan media massa arus perdana dengan rakus tanpa memberikan sedikit ruang pun kepada mana-mana negeri yang dikuasai PAKATAN RAKYAT untuk sama-sama menikmati siaran media arus perdana khususnya Selangor dengan enggan untuk membenarkan Kerajaan negeri menyiarkan visi dan program kerajaan pimpinan pakatan pembangkang tersebut.

Sikap sedemikianlah menggambarkan sikap kemaruk kuasa pihak Kementerian Penerangan yang telah menghalang orang lain selain UMNO-BN dari menikmati kemudahan awam sekali gus dan yang akan menyulit dan menjejaskan hubungan kerajaan negeri dengan Persekutuan dalam pelaksanaan pelbagai projek pada masa depan, bukan akibat dari tindakan kerajaan Selangor yang telah pada kali ini memperlihatkan "ketegasan"nya untuk tidak diperbodoh dan dipermainkan oleh mana-mana agensi kerajaan persekutuan terutama RTM.

Umum mengetahui bahawa kerajaan persekutuan UMNO-BN kini hanya tinggal sedikit kuasa dan dengan sedikit kuasa itu sesetengah pemimpinnya seperti Shabery ini masih ingin terus memperlihatkan keangkuhannya kepada rakyat. Arus kebangkitan rakyat yang menolak UMNO-BN tidak dihormati menyebabkan keangkuhan dan keceluparannya untuk mengkaitkan isu Selangor.fm dengan isu babi di Selangor lebih menimbulkan kebencian yang meluap-luap serta kutukan di seluruh anggota masyarakat di Selangor.

Rakyat berbilang kaum di Selangor tidak akan dapat menerima UMNO-BN lagi. Bagi masyarakat India, tragedi Rimba Jaya tetap terpahat sebagai satu monumen hitam walaupun seluruh menteri datang menyembah kepada kaum India di Selangor, mereka tidak samasekali memaafkan. Doperburukkan lagi apabila wakil rakyat M.Manoharan masih tertahan dengan ISA dinafikan hanya untuk mengangkat sumpah. Kaum Cina pula telah lama diperalatkan oleh pemimpin BN-UMNO ntuk memenuhi kerakusan dan tamak harta menjadikan seluruh kaum Cina begit jijik dan menolak UMNO-BN di Selangor serta sebilangan besar kaum Melayu sudah jelek dengan sikap tamak haloba dan gila kuasa pemimpin UMNO-BN dengan tidak melupakan tragedi Berembang dan Rimba Jaya yang penuh dengan kisah duka dan airmata.

RTM? Hah itu cerita dongeng hari semalam. Siapa agaknya rakyat yang nak mendengar Selangor.fm? Puarata pendengarnya sekitar 200 orang sahaja... itupun di kalangan remaja yang telah lama rosak binasa dihancurkan oleh UMNO-BN.

TKO melalui TKO.fm bermula saat ini akan menghentikan rancangan Berita Perdana TV1 yang kerap disiarkan di blog GB sebagai membantah keceluparan Ahmad Shabery di samping menyeru seluruh rakyat Malaysia memboikot terus RTM d dalam usaha untuk memberi signal kepada RTM supaya mereka juga perlu "bungkus" dari angkasapuri tidak lama lagi. Ahmad Shabery perlu sangat diajar dan dihantar pulang ke kampungnya untuk tidak bersikap angkuh dan celupar supaya beliau lebih menghormati arus kebangkitan rakyat yang kini rata-rata telah menolak UMNO-BN di ngara ini khususnya di Selangor Darul-Ehsan ini.

1 ulasan:

Awanama berkata...

assalamualaikum,apa kabar mr green,saya nak minta jasa baik greenboc untuk masukkan link saya www.herbapower.biz kedalam laman blog greenboc.Segala jasabaik tuan amatlah dihargai.saya dah masukkan link seperti dalam amdang81,wassalam