23 Jul 2014

Polis Buru Suspek Rogol Beramai-ramai


Gambar suspek rogol beramai-ramai didedah

KOTA BHARU - Selepas identiti lima individu berusia antara 18 dan 25 tahun disiarkan, polis kini mendedahkan pula gambar individu sama yang dicari bagi membantu siasatan kes rogol beramai-ramai dalam kejadian di rumah kosong di Ketereh, 20 Mei lalu.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, kelima-lima yang dikenal pasti identiti mereka itu kesemuanya tinggal di kawasan sama berlakunya kejadian rogol beramai-ramai tersebut.

“Mereka yang dicari ialah, pertama: Mohd Fadhil Manaf atau Fadhil berusia 25 tahun dan beralamat di Kampung Hutan Pasir, Ketereh; kedua: Che Muhammad Farhan Isyrif Che Mat atau Yusri berusia 18 tahun dan tinggal di Taman Binjai Manis, Ketereh serta Muhammaddun Hassan atau Mado berusia 20 tahun juga beralamat di Kampung Hutan Pasir, Ketereh.

“Sementara yang ketiga: Mohamad Faiz Azahan, 22, dari Jalan Serendah Taman Binjai Manis, Ketereh dan Muhammad Safwan Ab Rajab atau Safwan, 25, yang tinggal di Taman Sri Wangi Hutan Pasir Ketereh dan yang belum dikenal pasti seorang lagi yang dipanggil Udin,” katanya.

Menurutnya, sehingga kini 15 tangkapan sudah dibuat dan lima daripada mereka telah mendapat persetujuan Ketua Unit Pendakwaan untuk dituduh di mahkamah.

“Kami masih belum memberhentikan usaha mengesan lebihan suspek-suspek yang belum ditahan dan usaha menjejaki mereka masih giat dijalankan,” katanya.

Pada 11 Jun 2014, empat termasuk dua remaja bawah umur di hadapkan ke mahkamah sesyen dan majistret, di sini, atas tuduhan merogol dua remaja perempuan berusia 15 dan 17 tahun pada kejadian sama.

Pada 9 Julai 14, seorang remaja berusia 18 tahun menjadi individu kelima dan mengaku tidak bersalah atas tuduhan merogol mangsa sama yang berusia 17 tahun.

Akhbar sebelum ini melaporkan dua remaja perempuan berkenaan dirogol secara bergilir-gilir oleh 38 lelaki dalam kejadian di sebuah rumah kosong di Ketereh.

Polis dalam satu kenyataan media selepas itu berkata hanya 21 suspek terbabit dalam kejadian berbanding 38 yang dilaporkan sebelumnya. -SH

IKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Masalah Prostat & Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI
6 ulasan:

Ammy Hassan berkata...

Mengapakah kes rogol kerap melibatkan masyarakat Ketereh? Ingatkah kita kpd kes Juli @ Emilie.destrange (lihat FB)? Dia mendakwa dirogol ketika berusia 5 tahun dan trauma dgn kejadian tersebut. Akhirnya dia menyalahkan takdir lalu menjadi murtad dan mengisytiharkan dirinya sebagai atheist. Dia kini tinggal di Norway. Dlm FB nya selain menghina Islam dia mengutuk kebuasan nafsu yg berlaku di Ketereh. Mengapa Ketereh? Adakah kebetulan, takdir atau macam mana?

Tanpa Nama berkata...

Apa - apa pun pastikan semua binatang - binatang ini ditangkap dan dicari biar sampai ke lubang cacing sekalipun.

obat pelangsing aman ampuh berkata...

hukum berat tuh

Tanpa Nama berkata...

Alangkah baik jika mereka boleh didakwa di bawah undang2 Hudud. Sudah sampai masa.....

Tanpa Nama berkata...

Org ketereh ske gangbang..

Tanpa Nama berkata...

Malaysia BN UMNO tolak laksana islam