16 Jun 2014

[GEMPAR] Kehilangan MH370 Bukan Kemalangan Tetapi Konspirasi Yang Disengajakan


Kehilangan MH370 ‘disengajakan’, wujud ‘perkiraan’ (perancangan), kata juruterbang veteran‎

Dalam satu teori konspirasi terbaru mengenai kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370, juruterbang komersial veteran dan wartawan penyiasat melihat insiden berkenaan merupakan tindakan yang "disengajakan" dan dalam "perkiraan, (perancangan)" lapor akhbar.

The Huffington Post UK melaporkan, juruterbang komersial veteran, Ewan Wilson dan wartawan penyiasat Geoff Taylor menghabiskan masa selama berbulan-bulan menganalisis data saat akhir pesawat sebelum hilang bersama 239 penumpangnya.

Mereka membuat kesimpulan, misteri kehilangan pesawat dan kegagalan sistem penjejaknya hanya boleh berlaku dengan tindakan yang disengajakan.

Wilson, sebelum ini pernah bekerja dengan dua syarikat penerbangan turut berlepas ke Malaysia untuk menemuramah penyiasat dan saudara mara juruterbang MH370 Kapten Zaharie Ahmad Shah.


Mereka yang berasal dari New Zealand turut melihat data yang dikeluarkan dan diperolehi Malaysia serta negara lain yang terlibat dalam misi pencarian pesawat berkenaan.

Pusat kawalan udara kehilangan pesawat Boeing 777 ketika berada di kawasan perairan Malaysia dan Vietnam sebaik sahaja berlepas dari Kuala Lumpur dalam penerbangan malam pada 8 Mac yang dijadualkan ke Beijing.

Wilson berkata kepada stuff.co.nz, kesimpulan daripada bukunya, "Good Night Malaysian 370: The truth behind the loss of Flight 370," akan mengejutkan orang ramai.

Penulis itu berkata, mereka menolak kemungkinan kegagalan fungsi atau kemalangan pelik secara sistematik, dan berkata tiada alasan mengapa pesawat perlu berubah arah laluannya.

Menjelaskan dapatan mereka, Wilson, yang turut dilatih dalam bidang nahas pesawat udara berkata: "Buat pertama kali kami dedahkan maklumat analisis penerbangan, laluan dan siapa yang kami percaya bertanggungjawab terhadap pesawat terjunam ke Lautan Hindi."

Penulis itu berkata, saudara penumpang juga tidak dimaklumkan kebenaran tentang perubahan arah pesawat.

Taylor berkata:"Demi kebaikan keluarga penumpang, kebenaran perlu didedahkan.

"Kami melawat lounge ketibaan ketika keluarga berkumpul dengan semangat untuk menunggu panggilan mendarat. Sudah pasti mereka berhak mendapat lebih daripada itu," katanya.

Katanya: "Apa yang berlaku kepada MH370 bukanlah kemalangan. Ia disengajakan dan perkiraan yang tepat dan tidak seharusnya perkara itu (dibenarkan) berlaku.”

IKLAN BERBAYAR

"Wahai wanita, percantikkan dirimu sebelum
suamimu terpikat dengan wanita lain..."7 ulasan:

kampong lad berkata...

syarikat penerbangan lain pun guna being 777, kenapa mas, kenapa malaysia?

rmj berkata...

Klu nk wt crte biar lh kesimpulan dan penutup yg jelas..apa yg berlaku apa nasib penumpang sebenarnya dimana mereka hidup atau mati..kita sudh jemu dgr cakp2 atas x smpi bwh x jejak....sorry

Tanpa Nama berkata...

Udah ku bilang.. Malas nak ku ulangi..

Tanpa Nama berkata...

Ada baiknya kalau dah tahu dedah terus siapa yg bertanggungjawab siap dgn nama, negara dan tujuan bertindak juga di mana MH370 sekarang.. tak payah berspekulasi dalam buku semata2 nak jual buku nak kaut untung segera..

Tanpa Nama berkata...

Wak skt palo jah...

Tanpa Nama berkata...

kalau tak silap, ada media barat dedahkan pegawai kerajaan Malaysia sendiri sahkan pesawat MH370 dirampas, tapi kerajaan takut nak dedahkan status sebenar pesawat ni. InsyaAllah, pasti ada sesuatu yang Tuhan ingin tunjukkan. Tunggu & lihat!

Tanpa Nama berkata...

Ini semua kerana sumpah laknat yg dilakukan oleh NAJIB dulu. Skrg Allah dah bagi perunjuk sikit demi.sedikit. Ada mana mana lagi menteri nak bersumpah laknat silakan.