11 Mac 2014

[DEDAH] Tiket Penumpang Guna Paspot Palsu Ditempah Oleh Syarikat Pelancongan Thailand

Kaitan Pattaya, orang Iran, penumpang MH370 beridentiti palsu didedah

Urusan perjalanan dua penumpang dengan identiti palsu dalam pesawat MH370 Malaysian Airlines yang hilang ketika menuju ke Beijing dari Kuala Lumpur dibuat di Pattaya, Thailand dan dibayar secara tunai, menurut akhbar British Financial Times.

Akhbar berkenaan memetik kenyataan agen pelancongan Thailand yang membuat tempahan tiket itu sebagai berkata, beliau diminta membuat urusan perjalanan itu oleh seorang kenalan warganegara Iran.

Benjaporn Krutnait, pemilik agensi pelancongan Grand Horizon di Pattaya dipetik berkata, warganegara Iran berkenaan iaitu kenalan perniagaannya yang dikenali sebagai Ali meminta beliau menempah tiket tambang murah ke Eropah untuk dua lelaki berkenaan pada 1 Mac.

Akhbar itu berkata, pada awalnya, Benjaporn menempah tiket penerbangan Qatar Airways dan Etihad, masing-masing untuk dua lelaki berkenaan, tetapi, tiket itu tamat tempoh apabila tiada khabar daripada Ali.

Ali kemudian menghubunginya sekali lagi pada Khamis menyebabkan Benjaporn sekali lagi menempah tiket dan kali ini menempah Malaysian Airlines menerusi Beijing kerana ia adalah tiket paling murah yang ada pada ketika itu.


Financial Times turut melaporkan, seorang rakan Ali membayar Benjaporn secara tunai untuk dua tiket berkenaan dan tiada bukti mengaitkan Ali tahu kedua-dua lelaki itu mengembara menggunakan pasport curi.

Benjaporn dipetik sebagai berkata, beliau tidak percaya Ali mempunyai kaitan dengan aktiviti keganasan kerana dia tidak meminta secara terperinci untuk menempah tiket bagi perjalanan Kuala Lumpur – Beijing, tetapi meminta laluan paling murah ke Eropah, kata Financial Times.

Dalam laporan akhbar itu, Benjaporn dipetik sebagai berkata, beliau bercakap mengenai kes itu kerana bimbang dengan spekulasi mengenai serangan pengganas dikaitkan dengan kehilangan MH370 dan mahu fakta sebenar diketahui. -TMI


US joins Malaysia in hunt for mystery air passengers

Senior management spokesman for Malaysia Airlines, Ignatius Ong (R), speaks during a press conference in Beijing, China, 08 March 2014. Search and rescue teams from Malaysia and Vietnam on 08 March launched efforts in the South China Sea to locate a Malaysia Airlines passenger plane with 239 people on board that went missing en route to Beijing. Malaysia Airlines flight MH370 with 239 people on board went missing early 08 March 2014 while on its way from Kuala Lumpur to Beijing, Airline officials said.©EPA

Senior management spokesman for Malaysia Airlines, Ignatius Ong (right), speaks during a press conference in Beijing, China, on March 8

Malaysian authorities have given US investigators biometric details on two passengers who used stolen passports to travel on a Malaysia Airlines flight that disappeared on Saturday.

It is hoped the move could accelerate identification of the two men who are now at the centre of the international mystery over what happened to flight MH370, which disappeared over the South China Sea with 239 passengers and crew aboard.

Hishamuddin Hussein, Malaysia’s defence minister and acting transport minister, said closed circuit TV pictures of the two were also handed to US officials in Kuala Lumpur.

The Thai travel agent who booked the tickets for the men told the Financial Times on Monday that she had been asked to arrange the travel by an Iranian contact.

The two men were travelling on flight MH370 from Kuala Lumpur to Beijing on Italian and Austrian passports that were later confirmed to have been lost or stolen. They were then scheduled to fly together to Amsterdam, before catching separate connecting flights to Copenhagen and Frankfurt.

While their use of stolen passports has raised fears of terrorist involvement, travel documents are stolen frequently in the region and used for illegal immigration or criminal activities such as drug smuggling.

Benjaporn Krutnait, owner of the Grand Horizon travel agency in Pattaya, Thailand, said the Iranian, a long-term business contact who she knew only as “Mr Ali”, first asked her to book cheap tickets to Europe for the two men on March 1. Ms Benjaporn initially reserved one of the men on a Qatar Airways flight and the other on Etihad.

But the tickets expired when Ms Benjaporn did not hear back from Mr Ali. When he contacted her again on Thursday, she rebooked the men on the Malaysia Airlines flight through Beijing because it was the cheapest available. Ms Benjaporn booked the tickets through China Southern Airlines via a code share arrangement.

A friend of Mr Ali paid Ms Benjaporn cash for the tickets, she said, adding that it was quite common for people to book tickets in Pattaya through middle men such as Mr Ali, who then take a commission.

Mr Ali could not immediately be reached for comment on a Tehran mobile number provided by Ms Benjaporn. She added that she had known Mr Ali for about three years, during which time he spent a lot of time in Pattaya and booked travel for himself or his contacts at least once a month on average. There is no evidence that Mr Ali knew the two men were travelling on stolen passports.

Ms Benjaporn said she did not believe Mr Ali was linked to terrorism, particularly as he had not specified booking the Kuala Lumpur-Beijing flight but had instead asked for the cheapest route to Europe. Ms Benjaporn said she was speaking about the case because she was concerned over the speculation about a terrorist attack and wanted the facts to be known.


The details on how the pair arranged their travel came as the official in charge of the search for the missing aircraft declared its disappearance “an unprecedented missing aircraft mystery” and said tantalising leads reported at the weekend had evaporated.

“We have not found anything that appears to be objects from the aircraft let alone the aircraft,” Azharuddin Abdul Rahman, director-general of Malaysia’s Department of Civil Aviation, said on Monday in Kuala Lumpur. “We will be intensifying our efforts to locate the aircraft.”

Of the two men, he said that after studying closed circuit TV footage at the airport, “it is confirmed that they are not Asian-looking men”. He declined to give details of their appearances, but said: “Do you know a footballer by the name of Balotelli?”, an apparent reference to Mario Balotelli, an Italian born to Ghanaian parents.

Both individuals had “gone through the full protocol of [airport] security”, Mr Azharuddin said.

Mr Azharuddin said that all checked luggage on the flight had been properly screened by X-ray equipment, while bags belonging to five people who did not board the aircraft were removed before it took off. “The security at KLIA already complies with international standards,” he said.

He added that more than 30 aircraft and 40 ships from eight countries were now involved in the search, which initially focused on a 50-mile radius around the position where the plane disappeared.

In another development, Malaysia’s maritime enforcement agency – or coastguard – said that tests on samples taken from an oil slick discovered at the weekend in the search area revealed that the liquid was not aviation fuel.

Mr Azharuddin said the overall search area would be significantly widened on Tuesday to include an expanse of sea west of peninsular Malaysia.

Investigators are also examining the possibility, first raised by Malaysia’s defence minister on Sunday, that the aircraft may have turned back towards Kuala Lumpur before disappearing.

Malaysian authorities will be meeting with specialists from the US Federal Aviation Administration and National Transportation Safety Board. Australian and British aviation authorities have also offered help in the investigation.

Malaysia Airlines’ shares dropped 4 per cent on Monday, although at one stage they fell as much as 18 per cent in early trading.
– Financial Times



Pembawa pasport curi bukan seperti orang Asia

Kewarganegaraan sebenar dua pembawa pasport curi dalam pesawat MH370 kini menjadi persoalan ekoran dakwaan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Zahid Hamidi bahawa mereka “berciri Asia”.

Ini ekoran kenyataan Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA) Datuk Azharuddin Abdul Rahman sebentar tadi bahawa kedua-dua individu itu tidak kelihatan seperti orang Asia.

“Kamu tahu pemain bola (bernama) Balotelli (kanan)?

“Dia orang Itali, tapi kamu tahu wajahnya macam mana,” katanya ketika diasak menggambarkan rupanya dalam sidang media di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang hari ini.

Mario Balotelli seorang pemain bola sepak profesional Itali untuk pasukan popular AC Milan.

Diasak lagi sama ada kedua-dua mereka berkulit hitam, Azharuddin menjawab: “Ya”.
– mk




ULASAN GB

Pendedahan dari Financial Times di atas, walaubagaimanapun belum tentu sahih kerana ia ditulis oleh wartawan barat yang mungkin mempunyai motifnya yang tersendiri apabila ia mengaitkan warganegara Iran.

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

http://www.ekeleh.com/mh370-satu-konspirasi-tulisan-yang-perlu-anda-baca/

rantai berkata...

tentu pelik kan ... us dan barat lebih pantas dapat maklumat dari negara yang terlibat dalam kes ini ... ??? dikhuatiri skrip ini telah disediakan lebih awal dan diolah sebegitu rupa untuk mendapatkan persetujuan dunia dan pbb untuk kaitkan sebuah lagi negara Islam dan seterusnya memusnahkan negara tersebut ... kita juga nanti akan sama-sama memberi persetujuan itu ....!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

yeah. ada sesuatu misteri bagaimana CNN @ spy US boleh berada dalam pesawat tersebut sebelum ini.

Menteri malaysia pula cakap merapu.

Tanpa Nama berkata...

salam GB.

saya baru mendengar penerangan Kapt.Norudin di Malaysia Hari Ini. memang ulasan terbaik diantara yang terbaik setakat ini diantara wawancara TV3 dan Astro Awani. mohon pihak GB siarkan semula petikan video temubual bersama beliau untuk renungan kita semua.

harap dipertimbangkan yer..

Tanpa Nama berkata...

Anonymous March 11, 2014 at 1:50 AM
http://www.ekeleh.com/mh370-satu-konspirasi-tulisan-yang-perlu-anda-baca/

Tulisan macai ameno tu. Merapu di sebalik ayat2 alquran. Byk sgt tgk cite james bond...

Tanpa Nama berkata...

ANON MARCH 11,2014 AT 5:04PM..KO NI MEMALUKAN PENYOKONG PR JE...KOMEN KO TU..MENUNJUKAN KO KURANG PENGETAHUAN TENTANG KAJIAN2 YG DIBUAT..LAIN KALI KO X YAH KOMEN LA..BUAT ORG GELAK JE..MALU KAT BRO GB NANTI...