3 Mac 2013

[VIDEO] Jui Meng: Are You ready For Anwar? Rakyat Johor: Yes!


Jika Datuk Seri Najib Razak dimalukan apabila menerima jawapan ‘No’ di Pulau Pinang ketika bertanya sokongan rakyat terhadap BN, Datuk Seri Anwar Ibrahim pula mengalami pengalaman berbeza di Johor.

Soalan spontan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) Johor, Datuk Seri Chua Jui Meng iaitu ‘Are You Ready For Anwar?’ disambut sorakan ‘Yes’ dari lebih 2,000 rakyat negeri itu.

Beliau bertanya soalan itu ketika memulakan ceramah di Pejabat KEADILAN Muar, Taman Seroja Jalan Abdul Rahman, Parit Jawa, Muar, 2 Mac.

“Are you ready for Anwar?” teriak Jui Meng

“Yes” jawab rakyat Johor.

“Are you ready for PKR (KEADILAN)? tanya Jui Meng lagi.

“Yes” sorak rakyat Johor

Sekali gus, pemimpin Umno tak boleh berdalih kononnya sorakan ‘No’ terhadap Najib akibat ia berlaku di negeri yang ditadbir Pakatan kerana sorakan ‘Yes’ terhadap Anwar berlaku di Johor yang sinonim dengan label negeri kubu kuat Umno BN Bekas Menteri Kesihatan itu kemudian meneruskan ceramah dengan menyeru rakyat Johor supaya berani membuat perubahan pada PRU 13 demi masa depan generasi akan datang.

“Saya minta kali ini, undi Pakatan Rakyat, saya keluar Umno BN, sokong Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk bawa perubahan kepada negara,” katanya. -KD


5 ulasan:

kg senduk bukit gantang berkata...

insyaallah PR akan memerintah selepas PRU,,,, gerak kerja menjaga peti undi bagi semua tempat perlu di perketatkan.... dari di tukar dgn peti undi yg akan mereka sabotaj,, setelah semua saluran umno guna dan gagal utk memikat rakyaat..... jaga peti undi baik2,,, ,,pakatan rakyatt akan menang saya pasti... jika kita jaga sama2 memerhati penipuan yg lebih dasyat akan terjadi

Carlos Santiago berkata...

ini kalilah !!

Awanama berkata...

we are ready for bakal PM, Anwar! yes

Awanama berkata...

Bagus lah Rakyat Johor sudah sedar dan nampak jelas bahawa si Bacul tidak layak menjadi ketua melainkan Ketua Lanun dan 40 Pencuri nya.

Tahniah Pakatan Rakyat, dan jaga Peti Peti undi agar tidak di sabotaj kelak....sesungguhnya Otak Otak Syaitan Itu Amat Geliga sekali; Ketahui lah!

Awanama berkata...

Pasir Gudang menyokong Pakatan Rakyat. Selamat datang ke Putrajaya ku ucapkan.