23 Okt 2011

Tidur Dengan Seramai Mungkin Lelaki Buru Gelaran Miss-X

Kuala Lumpur: Mengejutkan apabila ada remaja perempuan yang masih bersekolah sanggup menggadai maruah diri dengan meniduri seramai mungkin lelaki terutama golongan berada dan berpengaruh semata-mata ingin merebut gelaran ratu sebuah pusat beli-belah terkenal di ibu kota.

Gambar: YANTI... masih seronok memburu gelaran Ratu X.

Semakin ramai lelaki yang ditiduri, semakin hebat reputasi gadis itu di kalangan remaja perempuan yang melepak dan berpeleseran di pusat beli-belah berkenaan, sekali gus melayakkannya digelar Ratu X.

Gelaran itu menjadi kegilaan gadis liar dan apa yang menyedihkan kebanyakan remaja berkenaan yang masih bersekolah sanggup menggadai dara hanya untuk mencari populariti segera.

Trend menggemparkan itu diakui Shana dan Yanti, 16 (bukan nama sebenar) yang mendedahkan kegiatan itu biasanya dilakukan pada setiap hujung minggu bagi mengaburi mata ibu bapa dan keluarga.

Menurut Shana, Ratu X adalah gelaran yang diberikan kepada remaja perempuan yang sering mendapat perhatian lelaki yang biasanya melepak sekitar pusat beli-belah berkenaan dan untuk mendapatkan gelaran itu, beberapa syarat perlu dipatuhi.

“Syaratnya mudah saja, untuk menjadi ratu atau popular di kalangan remaja di situ, seseorang itu hendaklah bermalam dengan seramai mungkin lelaki dan lelaki yang dipilih juga harusnya golongan berada atau yang mempunyai ramai kawan atau pengaruh.

“Kumpulan remaja di situ hanya akan berkumpul setiap hujung minggu bermula jam 4 petang hingga awal pagi,” katanya kepada Metro Ahad.

Ulasan GB

Sepatutnya usaha HIMPUN juga perlu membenteras gejala sosial yang semakin menjadi-jadi seperti gejala di atas.


1 ulasan:

Awanama berkata...

Ha inilah dia untuk memertabatkan akidah umah.Kepada siapa yang kita nak tujukan.Adakah dengan HIMPUN sejuta rakyat?Kalau begitu tidak akan mencapai sasaran.Patutnya kita serahkan memorandum atau resolusi kepada Kerajaan yang di dukung dan di pimpin olih kebanyakkan beragama Islam.