25 Apr 2010

IKBN Pertak Sorok Pengundi Hantu?

Petugas KEADILAN berjaya menahan beberapa buah bas di IKBN Pertak, Kuala Kubu Baharu awal pagi ini yang dipercayai digunakan untuk mengangkut pengundi hantu ke pusat-pusat mengundi di Hulu Selangor.

Timbalan Ketua Angkatan Muda KEADILAN, Fariz Musa yang mengetuai operasi 'menangkap' penghuni hantu yang di bawa oleh Umno-Barisan Nasional bagi memastikan kemenangan mereka pada pilihan raya kecil hari ini berkata, sebanyak kima buah bas kilang didapati diparkir di luar IKBN Pertak sejak pukul 3 pagi tadi.

"Apabila kami sampai sebanyak 15 buah kereta keluar dari IKBN dan kesemua kereta mempunyai antara 5 hingga 6 orang.

"Kita tidak tahu sejak pukul berapa mereka melakukan operasi memnbawa pengundi hantu tetapi kami percaya ramai yang telah di bawa keluar," kata Fariz.

Fariz berkata pihaknya telah memaklumkan kepada pihak polis untuk mengambil tindakan tetapi sehingga kini tidak ada respons.

Petugas KEADILAN kini sedang mengawal laluan agar pengundi hantu tidak keluar daripada IKBN sementara menunggu ketibaan polis. -SK

Ulasan GB

Timb Pengerusi SPR awal-awal lagi mengisytiharkan kononnya tiada pengundi hantu di Hulu Selangor. Sedangkan realitinya, SPR adalah kilang penjana pengundi hantu yang utama pada setiap kali pilihanraya diadakan.

Itu sebab saya menyatakan di dalam tulisan yang lalu, kegiatan SPR ini patut dibongkar habis-habisan. Pegawai-pegawainya perlu diheret ke muka pengadilan dan dipenjarakan semumur hidup jika terbukti bersalah.

Tiada ulasan: