24 Okt 2010

Pengawal Keselamatan Terkena Tembakan Rakan Meninggal Dunia

Pengawal keselamatan terkena tembakan meninggal dunia

KANGAR -- Seorang pengawal keselamatan, Zakaria Mat, 57, yang cedera parah akibat terkena peluru penabur daripada senapang patah milik rakan setugasnya, meninggal dunia di Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini malam semalam.

Mangsa yang berasal dari Mata Ayer dekat sini, menghembuskan nafas terakhir pukul 11.18 malam di sisi isteri serta enam anak berusia antara 6 dan 24 tahun, setelah lebih 24 jam tidak sedarkan diri.

Dalam kejadian pukul 12.30 tengah hari pada Khamis lepas, mangsa cedera parah di bahagian perut dan pinggang setelah terkena 11 butir peluru penabur akibat senapang patah yang meletup secara tiba-tiba dalam van sebuah syarikat keselamatan.

Isteri Allahyarham, Azizul Man, 52, berkata ketika kejadian beliau berada di rumah dan segera ke HTF setelah dimaklumkan oleh rakan sekerja Allahyarham kira-kira 2 petang.

Katanya suaminya berkhidmat sebagai pegawai keselamatan di syarikat berkenaan selama kira-kira tujuh tahun selepas bersara sebagai anggota tentera dan setakat ini, pihaknya belum bercadang mengambil tindakan undang-undang.

"Kakak mahu menguruskan urusan pengebumian arwah suami terlebih dahulu, dan buat masa sekarang tidak mahu memikirkan tentang perkara itu lagi," katanya. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kangar Supt Abdul Rahman Noordin ketika dihubungi berkata setakat ini, polis masih menunggu laporan hasil bedah siasat terhadap mangsa. -- BERNAMA

Tiada ulasan: