21 Mei 2015

[BERGAMBAR] Pendakwah Terkenal Ditetak Di Kepala Oleh Dua Penyamun


Kuala Lumpur : Pensyarah jabatan al-Quran dan al-Hadis, Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya, Profesor Madya Dr Fauzi Deraman, menerima lapan jahitan di kepala selepas ditetak dua lelaki yang cuba menyamun isterinya di hadapan rumahnya di Jinjang, kira-kira 11 pagi tadi.

Dalam kejadian berkenaan, Fauzi yang juga penceramah bebas ditetak kumpulan terbabit selepas berusaha menyelamatkan isterinya yang diserang kumpulan itu.

Menurut sumber, dua penjenayah itu dilapor menaiki motosikal jenis Yamaha 125Z sebelum menyerbu masuk ke rumah mangsa.


"Biarpun mangsa cuba untuk menutup pintu rumahnya namun dia gagal sebelum seorang daripada suspek cuba merampas gelang tangan milik isterinya.

"Fauzi yang cuba menyelamatkan isterinya itu bergelut dengan seorang penjenayah sebelum rakan suspek menetak kepalanya menggunakan parang.


"Dua suspek kemudian melarikan diri bersama gelang tangan itu sebelum Fauzi dibawa jirannya ke Hospital Selayang untuk mendapatkan rawatan lanjut," katanya. -sukanstartv

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jenayah semakin teruk . apa tindakan ?

Tanpa Nama berkata...

Ekonomi negara sudah tak cantik , perompak ber leluasa lah

Ini gaya bukan orang asing , tak Indon bebudak Melayu saja

Baik baik bawa kereta takut di pecah cermin masa memandu dalam traffik jam pulak....

Timnajib Jomfikir berkata...

Umno/BN, utamakan tangkap pemimpin pembangkang dari penjenayah.

Tanpa Nama berkata...

Yang selamat pakai cincin rantai ia lah bini si Najib.

Nak siasat pun tak berani, ini kan pulak nak samun.

Malaysiabaru berkata...

WOI
BR1M
TAK CUKUP!!!

Tanpa Nama berkata...

Rakyat spatutnya dpt melihat "BIG" picture @ gambaran BESAR tentang hakikat sbnr negara ini

KEPALA2 yg mmegang "kuasa" ddlm negara ini adalah LANUN pnyangak & PROMPAK2 buas yg sgt2 rakus lg ganas.. yg seolah2 mmiliki LESEN brbuat ssuka hati

>>>Hutang negara 700billion
>>>BMF perwaja PKFZ berbillion2
>>>1'MDB 43billion
>>>sakau pulak duit T.Haji
>>>sakau FELDA Kwsp KWAP Pnb dll



Yg lebih malang lg..iaitu,

UlarrrMak2 FITNAH barua-PilKuda yg as-SUK yg mmakai kopiah & SORBAN pon tlh mnganggap bapak-LANUN pnyamun pnyangak & PEROMPAK yg buas lg sgt2 ganas itu sbg 'JUJUR' & tanpa segan silu dgn TERANG2 tlh pon mnyokong nya!???? Yg lg kelakar tuu nak buat "hudud" bersama2..yg NIAT ikhlas mrk 'konon2nya' hanya lah ALLAH shj yg tau!??

Pendakwah2 pulak..

Yg dok hebat brdakwah kat ASTRO & TV1 pulak hanya lah sebok dgn "SMALL" picture @ isu2 ranting..seolah2 BUTA bodoh & sgt2 TOLOL dgn "BIG" picture yg kat atas itu, yg sgt2 TERANG lg nyata akan MUSIBAT kecelakaan nya!

Ingatlah pesan nabi SAW bhw..

>>sentiasa ada ularrrMak as-SUK

>>sentiasa ada pndakwah2 yg buta TOLOL krn 'sampul',yg kerjanya hanya lah SAMAR mngelirukan yg akan mnyeru kepintu neraka jahannam!

Akibat nya kita SAKSIKAN lah sndiri apa yg sedang trjd dnegara ini!?


Nota:

Pendakwah2 SAMAR-kliru yg mnyeru kepintu jahannam itu, adalah mrk yg hanya nampak-FOKUS kpd isu "RANTING" sbaliknya sengaja BUTA-tolol kpd isu TUNJANG-pokok-BIG-picture dimana sgl punca-BESAR musibah-FITNAH dan sgl MASAALAH2-gergasi sengaja dipadam diBUTA & diGELAPkan drp pengetahuan ummah!?

UlarrMak As-SUK & Pndakwah Jahannam adalah sama sekepala krn mrk bukan pmbawa sbnr7CAHAYA yg dpt bnr7 mnerangi KEGELAPAN umat!

Tanpa Nama berkata...

Pendakwah ini ditetak di kepalanya kerana rompakan dan bukan ada unsur-unsur "ulamak vs profesional". Perompak tidak mengenal mangsa, tetapi mementingkan aset rampasan. Harap2 puak2 UG tidak mengaitkan insiden ini dengan agenda pemilihan Pas Jun ini.

Tanpa Nama berkata...

ini lah akibat pncuri yg bbilion terlepas