14 Nov 2014

[VIDEO] Rosmah Kelam Kabut Tak Tahu Posisinya Masa Bergambar... -updated


Visual CCTV yang menunjukkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor semasa menghadiri Mesyuarat Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) di Beijing menjadi bahan lawak di media sosial.

Video 50 saat yang dimuat-naikkan di Youtube dengan suntingan memaparkan ‘kekekokan’ Rosmah yang tidak pasti posisi atau kedudukannya ketika mahu bergambar dengan Presiden China Xi Jinping dan isterinya. -mk



ULASAN GB

Nampak macam Najib yang dah kelam-kabutkan Rosmah. Balas dendam kot..hehehe... terhadap peristiwa yang ini



Yang ini pulak satu hal lagi. Siapa yang jadi PM ni?









20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bikin semak ajelah makcik ni..

Tanpa Nama berkata...

Apa punya malang mempunyai isteri YANG TAK TAHU MALU. Sebab itu logik kita ikut sunnah Rasullulah SAW pilih calon isteri itu biar dari kalangan orang soleh bukan dari kalangan isteri berperangai macam SYAITAN yang akan mengajarkan anak - anak kita untuk jadi SYAITAN.

Tanpa Nama berkata...

Semua orang salah faham.
Yang tak tau posisi untuk bergambar tu Najib sebab Rosmah tau dia PM sabenar.
Rosmah patut sabelah Presiden China.

Tanpa Nama berkata...

bahalol

Tanpa Nama berkata...

Tak tau posisi satu hal.. lg st yg kesiannya mkcik rosmah ni.. pasangan lain semua berpimpinan suami ister... tp mkcik rosmah kena tinggal dgn pkcik najib..kelam kabut mkck rosmah atur langkah..

Tanpa Nama berkata...

Dah la gemok.. hodoh pulak.. perangai mcm siut..

Tanpa Nama berkata...

Ha Ha Ha

Najib offer tukar suka sama suka

Addin Deen berkata...

Kelam kabut..

Tanpa Nama berkata...

Hello anon 5:25pm, kau buat aku marah. Adakah patut kau panggil dia tu makcik? Sepatutnya kau panggil dia tu mak nenek!!!

Rasuah Sana Sini berkata...

Membanteras rasuah tanggungjawab bersama.Mohon bantu kami membanteras rasuah.Dalam masa terdekat kami akan bongkarkan rasuah dan penyelewengan beberapa agensi kerajaan dan glc.Mohon pautkan blog kami di blog tuan

abdun mana berkata...

Dah mcm Itik Gembo Gembo, jalan kedek kedek...dlm bahasa thai dipanggil Eeetiak Eehia...hahahha

Tanpa Nama berkata...

Ada orang ambil perkara ini dengan tak kisah dan menganggap perkara kecil

Tapi bagi orang lain perkara ini menunjukkan kelemahan najib (kelalaian ) kerana sebelum itu pemiminpin lain yang bergambar dahulu Macamana se orang pemimpin yang selalu bergambar membuat kesilapan begini? Kerana najib selalu membuat kesilapan demi kesilapan

Ujud masalah antara suami dan isteri antara najib dan rosmah Yang ada hanya hubungan politik dan protokol

Bila se orang PM ada masalah sebegini habis lah

Tanpa Nama berkata...

Menjadi Najib adalah sangat sukar (dlm kategori laki binilah) dia tau bininya kuat merentan, sbb selalunya dia tau bab bergambar bininya memang mahu terkedepan.

Dia tau bininya nak bergambar di sebelah org ternama. Jadi dia cuma bersikap sopan santun dengan bininya dan membuka jalan bininya bergambar di sebelah mana-mana yang dia mahu.

Harap Bininya tak baling periuk bila sampai rumah. bab ni memang Najib cuma ikut apa yg menjadi kesukaan bininya,

Sekian, aku pun tak taulah ngaper aku membiarkan diri aku terjebak membuang masa menaip menda merepek begini.. hahahahahaaaa

bagai di garu-garu nak ngomen bila bab Si Semah ni. adeehhh

Tanpa Nama berkata...

bini pm ni kena sedar diri secara rasmi pm m'sia ialah najib. jadi jgn dok perasan lebih. sepatutnya najib sebelah putin. kat rumah semah jadi boss tak pa lah. apa boleh buat itulah bala yg menimpa najib

Tanpa Nama berkata...

Sesuai dengan akhlak Islam, kita semua termasuk Greenboc tidak patut menjadikan perkara ini satu isu.

Kesilapan itu perkara biasa. Jika dilihat drpd video ini, perbezaan ini mungkin budaya berbeza.

Meletakkan video ini cuma menjatuhkan martabat Greenboc dan bloger Muslim.

Ada etika dan akhlak yg perlu dijaga kerana ia mencerminkan kesucian akhlak dan kehebatan peribadi muslim dan Islam itu sendiri.

Green Boc berkata...

hello anon 4:42 PM

Baca apa yang tersirat dari yang tersurat dengan apa yg dipaparkan itu.

Semakin "galak" kamu di peringkat antarabangsa , sampai di situlah juga kamu akan menanggung aibnya.

Itulah hukum kebenaran dan keadilan berjalan.

Green Boc berkata...

hello anon 4:42 PM

Baca apa yang tersirat dari yang tersurat dengan apa yg dipaparkan itu.

Semakin "galak" kamu di peringkat antarabangsa , sampai di situlah juga kamu akan menanggung aibnya.

Itulah hukum kebenaran dan keadilan berjalan.

Tanpa Nama berkata...

bila kena batang hidung sendiri mcm2 hujah islam nak di 'spin'. yg wayang cina liwat tak habis2 tu tak nak nasihat ke

Tanpa Nama berkata...

Budaya berbeza apa anon 4:42 PM
Budaya kita lah yang isteri berdiri di sebelah kita apa lagi kalau bergambar dengan kenalan yang jarang berjumpa

Kalau ikut akhlak Islam tempat sebaik baik ambil gambar tersebut ia lah Rosmah secara sepontan berdiri sebelah Najib bukan jauh dari Najib dan Najib pun secara sepontan membetulkan kesilapan Rosmah

Kita kalau ambil gambar pagi raya sekeluarga mesti isteri kita nak berdiri di sebelah kita

Sepontan ni datangnya dari amalan dan hati Orang tua tua dulu perkara kecik macam ni dia orang baca yang tersirat

Ahmad Dzul Mohd berkata...

Mengapakah texure batik PM Najib sama dgn yg di tuan rumah Beijing pada saya jika kita habiskan kehidupan nyawa dialam nyata ini hanya mengikut kehendak rakyat atau ahli parti bermakna kita lebih komitted itu salah dan tak akan wujud walaupun bertaraf nabi politik ialah siasah its a daily rutine things which you/me can't deny it.s there not popularity.Nabi Mohd setelah wafat islam kesemarata dunia masih ada tempat di bumi ini tiada kedenran azan itulah sasih Nbi Mohd tk menamakan penganti dia kata tkde utusan dari allah? but sahabat goes outside meccca&madina cofidently...submit or sacrifice?