8 Jun 2013

[GAMBAR BERBICARA] Al-Kisah Projek Jambatan Kedua P.Pinang!


Keratan akhbar yang pernah menjulang Najib sebagai pemimpin pertama menggunakan jambatan kedua Pulau Pinang.





Dengan penuh riak, angkuh dan bangga, mereka menyatakan ini adalah "Projek Untuk Rakyat Pulau Pinang Daripada Barisan Nasional."



Sekarang ini jawapannya!!! Bukankah ini juga projek Barisan Nasional atau dah tak nak mengaku dan hendak persalahkan kerajaan Pulau Pinang??




6 ulasan:

kerispuaka berkata...

asal projek BN buat mesti ada cacat cela,macam kat Terengganu runtuh sokmo.

Unknown berkata...


Jambatan dibina sepatutnya kukuh
Jika spesifikasi ikut dan patuh
Kenapa tetiba boleh runtuh
Perlu siasat secara menyeluruh~

Jangan bersikap acuh tak acuh
Projek rakyat jangan ditangguh
Murka Allah bagi yang angkuh
Balasan datang tanpa tertangguh~

Kita bina jambatan
Bukan buat reban
Bila dana awam salahguna
Rakyat terkorban jadi mangsa~

Bila projek awam dijadikan publisiti
Terimalah kecaman berlakunya tragedi~

http://selokapilihanraya.blogspot.com/2013/06/jambatan-runtuh.html?spref=fb

Awanama berkata...

project tak iklas, banyak rasuah jadi quality kerja terok. Tengok MMR2 k.L nyaris runtuh, patut kontractor yang mananggung repair, tapi nak cover kroni kes di tutup.Sampai bila nak tipu rakyat, tapi Allah tahu, tak malu kah makan rasuah/komisen dari project project mega ini.Lepas itu bagi keluarga makan, Jadi senang dunia tapi tak dapat takwa.Wang rakyat satu gunung habis jika amalkan rasuah/komisen pada setiap project, Islam tak ajar berasuah, bermegah megah dengan project

Awanama berkata...

Mengapa la jambatan tak runtuh pada ketika itu ? Sudah tentu Mooohyddin dan Mam1ak Kerala akn rasa gembira.

Awanama berkata...

mr. sidek suliana, cantikkkkkkkk...sedara punya pantun...memang dasar BN/UMNO kalau yg tak baik tak nak mengaku, kalau lah projek LIM GUAN ENG, percaya lah gegar dunia di buat nya,..mereka tak sedar kuasa ALLAH kpd yg angkuh di bayar cash.

E-M-Y berkata...

Kebiasaannya,
Projek Jambatan Kerajaan Minoriti (PJKM) akan runtuh sendiri dengan mudah.