12 Feb 2016

Nasruddin Tantawi Perlu Tampil Jelaskan Isu Tonton Video Porno Di Jerman

Heboh dan kecoh sekarang ini di media sosial mengenai kisah seorang ahli parlimen dan ulama PAS yang dikatakan yang tidak membuat bayaran setelah menonton siaran porno berbayar di biliknya sewaktu lawatan kerja beberapa wakil parlimen ke Jerman dua tahun lalu.

Walaupun tidak menamakan wakil rakyat PAS yang melakukan perkara tersebut di dalam entrinya, sebuah blog seakan-akan memberikan klu dengan menamakan kesemua delegasi-delegasi jemputan yang terlibat dalam program jemputan Kerajaan Jerman pada Januari 2014 yang bertemakan “Pemisahan Kuasa dan Peranan Pembuat Dasar Menurut Demokrasi Berparlimen”


Di antara delegasi-delegasi jemputan merupakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri : YB Hajah Nancy bin Shukri, Timbalan Menteri Pelajaran II : YB P Kamalanathan, YB Datuk Nur Jazlan Mohamed dan YB Datuk Koh Nai Kwong yang mewakili parti Barisan Nasional.

Manakala jemputan dari pihak pembangkang telah diwakili oleh YB Hajah Fuziah bt Salleh (Timbalan Presiden PKR), YB Nasruddin bin Hassan (PAS) dan YB Zairil Khir Johari (DAP).

Menurut blog tersebut, wakil PAS gagal menghadirkan diri sewaktu lawatan dan mesyuarat kerana demam dan hanya berehat di bilik. Blog itu turut mendakwa wakil DAP terkejut mendapati bil hotel tertera cas yang dikenakan ke atas bilik wakil PAS kerana menonton filem porno.

“Bila sampai di jerman, masa nak gi melawat dan meeting, si ulama muda PAS ni demam, jadi stay jer dalam bilik… jadi pemimpin muda DAP saja yg mengiringi lawatan dan meeting tersebut, bila dah habis lawatan dan check out hotel, bila tiba si pemimpin muda DAP nak bayar bil hotel, beliau terkejut bila dalam bil hotel tersebut ada termasuk charge menonton porn pay per view waktu siang… jadi bila si pemimpin muda DAP mintak duit suh bayar apa yg beliau dah menonton, katanya takder duit.. jadi terpaksa la si pemimpin muda DAP ni bayarkan juga sebab dah langgan”

Penulis blog turut melampirkan sekeping gambar yang menunjukkan ketiadaan wakil PAS, Nasruddin Hassan sewaktu kesemua delegasi bergambar bersama dengan sindiran, “Patutlah mangkuk tu tidak ada dalam gambar tu”…

YB Nasruddin Tiada Di Dalam Gambar Menjadi Persoalan, Sejauh Manakah Kebenaran Dakwaan Tersebut?

Nasrudin Hassan Tantawi merupakan Ketua Penerangan PAS Pusat merangkap Ahli Parlimen PAS Temerloh. Tuduhan ini dikatakan baharu timbul setelah sekian lama ekoran pergeseran beliau dengan DAP berhubung kenyataan fitnahnya terhadap Lim Guan Eng yang dilaporkan baru-baru ini mengenai projek pembinaan terowong dasar laut. Kes selesai selepas Nasrudin menarik semula kenyataannya terhadap Lim, walaubagaimanapun cabar mencabar terus berlaku di antara mereka selepas kes diselesaikan di mahkamah.

Sebagai Ketua Penerangan PAS Pusat, Nasrudin Hassan wajar tampil memberikan penjelasan dalam menafikan tuduhan blog berkenaan terhadap beliau. Dan PAS perlu ambil tindakan ke atas Ketua Perangannya lantaran isu ini. Tetapi seperti kes ADUN Paya Jaras, kerana dia "geng ulama", maka tiada tindakan diambil?





IKLAN BERBAYAR



73 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ulama Dewa ada, Ulama Porno pun ada .... macam-macam ulama ada dalam PAS sekarang ni!

anuariun zaidin berkata...

Us.nasrudin tontowi kena bersihkan nama.jng diam nanti massa kata betul.kena cepat.lbih wajah saman aje blogger tu.saya dah baca lama dah berita ni tp blm baca @dgr penafian.

mfi usj berkata...

Hoi tok wali boleh tengok apa saja......pasal para walaun maksum.Tahu tak nkorang demokrasi haram dlm pas sebab tu dia tak hadhir. Bagi tok wali lebih baik nengok porno beb dr berbincang pasal demokrasi yg haram tu.Dah macam syiah dah pas....imam boleh buat fatwa buat hukum apa saja.

Tanpa Nama berkata...


Tuan,

Rasanya YB Zairil Khir Johari telah membuat kenyataan menafikan perkara ini....

Hati-hati tuan sebab dari dulu tuan punya badan tidak berkata apa-apa pun.. Macam di sengajakan pulak ??

Husmad Ahmad berkata...

Itulah asyik maki hamun pada orang dah terkena batang hidung Sendiri.

Tanpa Nama berkata...

he..he, harap serban besor se bakul....

Tanpa Nama berkata...

Nanti Zawawi akan cakap, benda tu tak sengaja dan untuk menambah ilmu. Hehehe. Macam macam puak ular dalam semak ni.

tanya sama itu hud hud berkata...

Kahkahkah..
Aku dah lama tunggu GB highlight kan isu ni..
Amacam tuang penerangang? Nak diam buat bodoh?
Jgn harap la pas nak ambil tindakan atas walaun.
Tengok kes spenda besar dah la.siap video bewarna,ada suara,pun didiamkan.
Kes selewang balak kelantan,beserta bukti yg hussam lampir,pun didiamkan.
Kes tebaru dewa limau pun diselesaikan dgn mudah tanpa tindakan.
Ini lah pas,parti barua dan broka,badut2 sarkas..

omar daud berkata...

Salam:

PULAK DAH!!!! Satu demi satu, ALLAH nak tunjuk dan bayar Cash pada CAI-CAI yg "BERKOMPLOT" di tasik kenyir dulu.

Bukan cara kita nak fitnah tak tentu pasal,MALUlah kita dengan non-muslim dan bangsa2 lain kat malaysia ini.SEPATUTNYA yg buat-buat kerja tak bermoralnya datangnya dari umno ka..Pkr ka..atau datangnya dari parti "KAPIAQ"DAP ka....

Bagaimana Tantawi,selamatkan maruah anda dan parti anda,"SAMAN"........DAP..Kerana mereka kapiaq harbi...jahat...saman jgn tak saman..

Wallah'ualam.

Tanpa Nama berkata...

Sdra Anon 11 Feb 12:47 PTG

Sdra Zairil tidak menafikan tapi enggan untuk mendedahkan aib pemimpin PAS tersebut. Harap maklum.

wan amero berkata...

Hahahahahaha tok lebai kucing.

Tanpa Nama berkata...

Aku bukan cerita pasal ustaz di atas.

Cuma secara umum, orang yang menonton porno bila dia bersama isteri, memang di dalam kepala bersama isteri atau bersama pelakon porno tu. Bukan apa takut bayangan awek jerman ada atas katil di Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Kalau tak tengok prono macam mana nak buat tazkirah secara real?

Tanpa Nama berkata...

salam

saya suka cara GB menulis, tidak tuduh sembarangan tapi meminta tuan punya diri membuat penjelasan.

Tanpa Nama berkata...

Wahai rakyat Malaysia, sudah terang lagi bersuluh, siapa pemimpin PAS sekarang. Daripada isu berbaik dengan UMNO hingga isu pakaian dewa Cina dan terbaharu sedang didendangkan pemimpin PAS tonton porno, yang mana semakin walla dengan PAS elok berfikiran jauh dengan membandingkan kepimpinan pemimpin Pakatan Harapan. Saya cadangkan kalau akal masih waras elok benar menerima salam perjuangan dengan PH dan tinggalkan PAS demi membebaskan rakyat daripada cengkaman hidup di bawah UMNO/ BN.

Ali berkata...

Dia nak belajar teknik kut...nak kawin lg 1. Ulama pas bini mesti byk baru klas gitu..hihi

Dr.Paridul Adras Ismail berkata...

Menurut Sigmund Frued (bapa psikologi modern) menyatakan 75 % pemikiran manusia adalah tertumpu kepada seksualiti. Hubungan seks adalah nikmat pemberian Allah kepada hamba-hambanya. Tanpa kehadiran naluri seks akan mengakibatkan manusia tanpa zuriat. Hubungan seks adalah penambat kasih sayang antara suami dan isteri. Islam menggariskan dengan jelas batas-batas halal dan haram dalam melayani runtunan nafsu seks. Saya percaya, Ketua Penerangan selaku MP Temerloh dan tokoh ulama muda dalam Pas mempunyai pandangan tersendiri untuk menghalalkan perbuatannya menonton filem lucah. Ulama-ulama politik memang pakar dalam berhujah sama ada untuk mengaramkan perbuatan oranga dan menghalalkan perbuatan mereka walaupun dalam isu yang sama. Begitulah hebatnya ulama-ulama Pas bila berhujah sehingga dapat melahirkan pengikut-pengikut yang terlalu setia (walaqun).

Tanpa Nama berkata...

Dah dapat nama baru nampak..Nasruddin TONTON..VI....hahahaha...

Tanpa Nama berkata...

(dengan nada marah) CEPAT TANTAWI CEPAT JAWAB, CEPAT BERSIHKAN NAMA
jangan diam......

Tanpa Nama berkata...

Ulamak pas akan kata..
1.mesti kemuka dua orang saksi
2.tak logik dan masuk akal ulamak tonton filem porno
Kita tunggu apa diaorg nak kata..

Tanpa Nama berkata...

Berdasarkan teori & praktikal...bila menonton filem porno, nafsu naik sampai sakit kepala = onani = badan lemah = semangat rendah & demam = malas nak jumpa orang = nasrudin tantawi.

Tanpa Nama berkata...

klu tak benar tlg cepat nafikan walau pun terpaksa berbohong!

benartetapbenar berkata...

Din al-tonton-view.... hg kena jwb ni....sian depa pitnah hg kot?... isyh isyh isyh...kalu depa tegamak pitnah hg... hg kena brani lawan... saman depa din..
SAMAN! Semoga hg dpt balik rm10 ribu jadi lah...

Tanpa Nama berkata...

Jika betul sekiranya Sdra Zairil tidak menafikan tapi enggan untuk mendedahkan aib pemimpin PAS tersebut, ada dua sebab. Pertama, Zairil tidak memandang Nasaruddin sebagai ahli agama tetapi sebagai manusia yang lebih teruk dari dia. Tetapi kemungkinan Zairil akan mendedahkannya jika Nasaruddin sendiri yang bayar charge menonton porn pay per view. Ini bukan bayar bil kedai mamak.... Kedua, Nasaruddin sendiri yang menaggung perbuatannya dimana dia ada dua personaliti, satu kepala berserban dan satu lagi kepala botak si tanggang.

Dari lutut dan siku, dia rupa-rupanya guna juga si awang kenit semasa memikul tugas sebagai delegasi. Nasib baik DAP di wakili oleh Zairil dan bukan nya mak we dari Teluk Intan.

Nasaruddin perlu didesak dan jangan membiarkan anggapan tidak baik ke atasnya begitu sahaja.

Jangan jadi macam pemimpin UMNO yang hanya ingin tahu siapa kah yang mendedahkan isu ini sebab wanita mat salih itu tak tahu apa-apa. Tolong jangan kaitkan dengan AMANAH dan ini cerita orang lelaki tidak ada kena mengena dengan dua orang delegasi Malaysia.

Tolong jelaskan perkara ini dan jangan berdiam diri kerana tuan lebih mulia dari saya.

Tanpa Nama berkata...

Sekadar menafikan begitu sahaja, susah nak percaya.

Nasaruddin perlukan tilam dan cadar sebagai bukti.

Tanpa Nama berkata...

Bila sampai di jerman, masa nak gi melawat dan meeting, si ulama muda PAS ni demam, jadi stay jer dalam bilik… jadi pemimpin muda DAP saja yg mengiringi lawatan dan meeting tersebut, bila dah habis lawatan dan check out hotel, bila tiba si pemimpin muda DAP nak bayar bil hotel, beliau terkejut bila dalam bil hotel tersebut ada termasuk charge menonton porn pay per view waktu siang…

Saya x paham..bukanke lawatan ini atas jemputan kerajaan Jerman tapi kenapa perlu DAP ni bayar bil..sepatutnya free..kecuali yg dimaksudkan ada cas-cas tambahan yg perlu dibayar..

Tanpa Nama berkata...

Banyak lagi kalau nak cakap supaya Nasaruddin bersihkan nama dan maruah dia tapi tak sanggup lagi. Kita tunggu ...

Abdul Said berkata...

Tak kisahlah sama ada perkara ini benar atau pun tidak. Yang pentingnya MELAYU MALAYA jangan mudah sangat mengelar atau memanggil orang lain ustaz atau tuan guru atau pun ulamak. Kelulusan dan pengalaman satu perkara, perangai dan akhlak juga satu perkara. Baru keluar dari universiti atau hafal Quran sudah dipanggil ustaz. Baru bela janggut dua helai, pakai jubah dan serban sudah dipanggil ulamak muda. Apa sumbangan diorang ni pada masyarakat sampai dimuliakan sangat. Cuba pulak kita lihat berapa ramai yang berkelulusan masters dan Phd dalam bidang ugama tetapi 'low profile'. Berapa ramai yang mengajar al Quran dan ugama dari rumah ke rumah tetapi tidak terkenal dan tidak disanjung. Sudahla Melayu ooi. Berpuluh tahun ditipu oleh orang sekular dan sekarang ditipu pula oleh orang berlagak ulamak. Kalau masih gila rumah besar, gila kereta besar, suka perempuan muda, gian mengumpul harta dan duit macam sesetengah pemimpin-pemimpin tarikat tak payahla pakai gelaran ulamak. Pakai title Bapak atau Pak atau Ayah cukuplah!! Yang terasa dhati tu itu lu punya pasal!!

Zainudin Anita berkata...

Tuan,
Zairil tu dah blih ke tuan percaya, jg bab ni je tuan percaya yg lain kebakul sampah

Unknown berkata...

As'salam semua..

Saya bukan nak sokong siapa-siapa..cuma nak bagi tau..saya pernah kena terjadi pasal kes ini. TV hotel di Jerman biasanya akan menyediakan tayangan porno dalam senarai TVnya...Masalahnya..siaran porno ni bercampur dgn chanel2 biasa yang lain dan kebiasaannya.. kita suka browse dari satu ke satu channel lain terutama sekali kita nak tahu cerita apa yg dalam channel hotel TV ini. Masa kita browse tu...bila kita lihat satu chanel lebih daripada 3 minit, pihak hotel akan mengandaikan kita telah langgan channel tu..padahal masa tu kita cuma browse je... Masalahnya pihak hotel campur paid channel (i.e porno channel) dengan free channel...dan utk melanggannya tak perlu pergi ke kaunter..cukup dengan hanya melihat chanel tu lebih daripada 3 minit. Inilah adalah trik hotel yg saja nak buat duit dengan perangkap customer yang tinggal di hotel tu... Percaya atau tidak, dalam group saya masa tu..bukan saya seorang je yang kena..boleh kata hampir semua orang kena termasuklah beberapa org group perempuan...

Jadi utk baik sangka, kita tak baik tuduh sesiapa pun tanpa mengetahui cerita yang sebenarnya. Cukuplah Allah jadi saksi akan perilakunya. Allah akan menutup aib kita jika kita menutup aib saudara kita...Wallahu A'lam..

Tanpa Nama berkata...

Itu semua pitnah jahat pan kate Tontowi.. Tiada yg tidak pitnah melainkan Pitnah belaka..sy hanya Tertengok sahaja video porno tu dan hukumnya harus.hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Din porno...hahaaaa

M.N.Hasnal Bakiyah berkata...

Ini lah yg dinamakan pembaziran.
Wakil yg tak berfungsi
hantar pi luar negara..dan habis beribu2 ringgit duit rakyat..rupanya..menyedap dlm bilik.
Mmg buruk perangai.

Md Tanjong berkata...

Bro Zainudin Anita

Ini bukan soal percaya atau tidak?
Ini fakta bro ?
Fakta adalah dari maklumat.
Maklumat menunjukan makna.
Makna adalah kehadiran dalam diri.
Kalo fakta tu salah? ambillah action vs orang yang mula bawa cerita tu?
kalo diam? maknanya tu lebih condong pada kebenaran cerita tu?

Mau malu laa sikit PAS nie, seniri syok tengok? Dap juga yang bayar?
Segheban besaq atas kepala tu nak letak kat mana?
Dgn DAP bukan main lagi buat seteru..


Kah Kah Kah

sahak berkata...

Husnuzoon...dia terambik..tk paham bahasa jeraman...huhu

Tanpa Nama berkata...

Nafsu berbakul2...ha3

Tanpa Nama berkata...

macam macam ada
tipu jadi dewa pun ada
taliban pun ada
maunah pun ada
isis pun ada
setan bisu pun ada
mana hadi dan maulana mursyidul

apa dah jadi wal unta

Tanpa Nama berkata...

Samada Zairil boleh dipercayai atau tidak, dia menafikan (anon 2 19 kata dia enggan mendedahkan) Jadi apa yang Zairil buat ada lah satu perbuatan yang mulia.

Tetapi yang punya badan Nasaruddin tidak langsung mempertahankan diri...

Bab yang lain bergantung lah pada keadaan Apa ada kah asal Mat Sabu cakap mesti terus percaya?

Tapi kalau dah bohong sekali dan menipu sekali mungkin betul pun tak boleh percaya.

Tanpa Nama berkata...

Iklan di TV pun terasa lama walaupun tak sampai 3 minit...

Tanpa Nama berkata...

Saya sangat sangat brharap Pakatan Harapan, terutamanya Amanah tdk mrngambil kesempatan dr kes ini. Kita sangat2 berharap kpd politik baru. Bukan politik yg mengaibkan org. Masing2 ada kelemahan dan keaiban masing2. Allah akn tutup aib kita bila kita tutup aib org lain. Jika benar cerita ini, maka ia hanyalah kelemahan individu. Kita stick to isu2 yg jauh lebih penting spt mendidik masyarakat tentang situasi negara, membongkarkan kebobrokan pemerintah skrg dll. Marilah menuju kd politik baru yg berhemat yg bertamaddun tinggi.

Tanpa Nama berkata...

ubat demam tgk anu view tu

badan berpeluh masa tgk.. lebih fokus..mcm sauna...baru la kebah

menurut kisahnya bukan dap yg bayar.. masa tu pihak jerman ada dn mereka tolong bayar demi tetamu

mahal jg tu.. mknanya tgk lbh dr 3 minit. klu kita teeeertengok sure dlm beberapa saat dh off atau tukar channel

3 minit tu lama. bukan tereeermasuk channel tp terkeras depan channel.

tu kisah di jerman.. kot2 ada kisah di jepun pula.

ooopss maaf byk sgt kisah lawak pas sampai ana terlupa pada huduuud

huduuuud lain dekad blh buat lah. tkkan nk desak khalifah negara islam buat pulak..tu salah derhaka pula pd khalifah

pas semakin berkesan jenakanya...

terbaik ialah ulamak pakai misai tanglong sempena tahun monyet api.

itulah lawak terbesar dlm semua lawak2 pas

Tanpa Nama berkata...

Sy setuju pndpt anon 5.23.
Td kata lbh tiga minit hotel akan charge,dsini hotel telah pun charge,bermakna betullah chanel porno tu ditonton mngkin lbh lama dr tiga minit wlupun itu trik dr hotel,tak kan trik mcm tu nk dikira sbgi terinaya kerana seorg ulamak terpilih tengok channel tu..

Tanpa Nama berkata...

Setakat tengok video lucah perkara kecil aje. Mustafa Ali siap ada video tengah lenjan betina pun masih kekal jawatan.Asalkan orang PAS, semuanya tak salah...

Tanpa Nama berkata...

Memang semua manusia ada kelemahan dan aibnya. Tetapi Nasruddin bukan calang2 orang. Beliau dikkategorikan sebagai ulamak dalam PAS. Beliau sepatutnya sentiasa menjaga akhlaknya samada di depan atau di belakang orang kerana dia juga patut menyedari bahawa Allah itu Maha Melihat.

PH tidak menjadikan ini sebagai bhn untuk mendedahkan keaiban orang. Apa yang berlaku ialah ustaz itu sendiri yang telah mendedahkan keaibannya.

Dan apa yang di lakukan oleh GB adalah betul, dia hanya mahu ustaz itu tampil menjelaskan hal yang sebenar. Sehingga kini belum ada penafian dari tuanpunya diri.

Jika hal itu betul, maka ustaz itu perlu memhon ampun dari Allah dan bertaubat seperti ADUN Paya Jaras tuh.

Apa yang GB lakukan saya lihat adalah dalam konteks amal-makruf nahi mungkar. Tiada gunanya dedahkan kebobrokan pemerintah jika di dalam parti yang mengaku Islam sendiri tidsak mengamalkan amal makruf nahi munkar.

Tanpa Nama berkata...

ulamak pirraahhhhhhhhhhhhh
berapa kitab karang mabuk ka apa
berapa anak murid ada 90 kitab macam ulamak ini

http://id.abna24.com/service/iran/archive/2016/02/09/734185/story.html

sudah sudahlah di tipu pas dan umno==parti cari makan

Tanpa Nama berkata...

Lantak dia lah.. tu hal dia dengan tuhan, tapi yang aku nak tekankan hal dia dok memerap kat bilik sebab demam.. kalu ceramah berapi api, semangat la, jihad la, tak takut mati la, siku lutut la, perjuangan la, tapi baru demam terus tak join acara.. ceroi.. kalau kat malaysia takpe la, ni peluang belajar dari negara luar der... demam kahkahkah.. lagi mau sembang pasal jihad kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Kahh..kahhh..kahhh..kahh....JIHAD..NAKKAN HUDUD...DEMAM SIKIT..PONTENG MEETING..HEHEHHE..TOK GURU KAKI PONTENG..ANAK MURID PONTENG SAMBIL BERHIBUR...

Koperasi Prihatin Kedah Berhad berkata...

Janganlah kita jadi seperti orang2 yang suka memfitnah dan memaki sesama manusia. Marilah kita berdoa agar dikurniakan kebenaran dan berharap apa yang berlaku ini tidak benar. Semoga Ustaz Nasrudin diberi kekuatan untuk membetulkan keadaan dan bertaubat.

Tanpa Nama berkata...

Tetapi kalau dia dok dalam bilik, tukar-tukar channel, bermakna dia sihat. Tak demam. Orang kalau demam, tidur lah. Dan tidak suka bising.

Dan jangan lupa, ketua dia pun se orang kaki ponteng

Tanpa Nama berkata...

Baru saya tahu, rupa2nya selain siku dan lutut hamba allah serban 5 kilo nie ada anggota lain yg boleh dibuat senjata. Cuma kena berhati hati masa nak cucuk bukan apa takut salah tikam. Jika benar bagai dikata, byk2 taubat. Malulah sikit, kat temerloh pun byk cd tak pyh beli kat jerman, sokong peniaga malaysia. Lagi pulak kat europe pun ada malaikat yg mencatit amalan, malaikat bukan utk melayu aje.

Tanpa Nama berkata...

Tak kejip mata takpa. Bila dah kejip x boley....

Al-Ahmad Othman berkata...

Seperti kata GB Hukum kebenaran akan berjalan,manusia merancang tapi Allah jua merancang, perancangan Allah jualah yg lebih baik.Kesian,sedih,tergaman, kelu melihat ape yg berlaku ke atas mereka,(kepimpinan PASCai),tingkah laku diawal kemenangan begitu lantang "Bak singa lapar di Padang Pasir",bukan nak menyelesaikan masalah rakyat tapi mencari pasal/bergaduh sesama pembangkang,(mula dari penamaan calon sampai nak abis penggal)sekarang ape citer?Orang yg kene zalim mereka lupakan(DSAI),sebaliknya org yg zalim (PM)pulak mereka berkawan,bersekongkol lihatlah!!satu-satu Allah tunjukkan bukti,kita tunggu jawapan Tuan Punya Badan?sepatutnya jadi MP makin tunduk, rendah diri ni tak,jadi MP syok sendiri,tengok kat cermin dulu layak ke tak aku ni jadi MP? Jangan hanya tahu nak makan elaun pencen wakil rakyat je, perabis duit pi lawatan luar negara,(balik M'sia tak jadi apa) kelompok ni bukan wakil rakyat Tapi WAKIL MENYUSAHKAN RAKYAT!!!!..

Tanpa Nama berkata...

Tak apa tantawi,jangan takut,jangan bimbnag.MSU akan membebaskan anta (sekiranya anta tenguk) alasan MSU anta buka zina guna Kottt.. anta zina mata aje. Lagi pun anta bukan ada niat pun .hukuman pada adun Pas selangor pun alasanya sebab bukan dia ada niat nak jadi tok pekong cina dia hanya nak ambil hati LGE dan LKS .kah.kah.kah,

Tanpa Nama berkata...

kepada Koperasi kedah berhad.betul lah nasihat tu .tetapi apa perlu nasarudin bertaubat untuk isu itu ,kalau bukan dia tenguk .Dia perlu memprtahankan diri untuk menepis tuduhan ini .DAN inagt allah maha mengethui benar atau salahnya.

Tanpa Nama berkata...

kita ambil yang baik.dia bagi alasan demam kerana dia tak faham bahasa Jerman .kah.kah.kah,

Timnajib Jomfikir berkata...

Alahai Nasruddin Tantawi..

Layan sorang2 nampak kehkehkeh..

Ritchie Blackmore berkata...

Kalau ostat totokwi diam tu memang betul la tu...dalam jubah ostat ada palirkajong !!!!

Tanpa Nama berkata...

tengok porno ini salah disisi agama ke? tapi kalau tak salah disisi agama, dah tengok tak bayar pun malu lah!

Ritchie Blackmore berkata...

Porn pay per view kerajaan tak tanggung sendiri bayar la.....

Ritchie Blackmore berkata...

Mamat ni ada share video dgn totonvideo kot.Cover pala hotak lu...

Tanpa Nama berkata...

Baru kena tonton video dah minta di beri kekuatan. Belum kena dengan meliwat yang dirancangkan..

Tanpa Nama berkata...

Dia bukan sebarang orang. Sebagai Ulamak, kemana-mana dia pergi ditemani kitab. Bila sampai di hotel, kitab itu lah yang mula-mula sekali di letakkan di atas meja sisi katil.

Bila berceramah, pelakun drama melayu berpegang tangan dan bepakaian seksi di kutuk. Bandingkan TV Malaysia dengan TV Jerman. Dari apa yang diceramahkan seolah-olah dia tak tenguk TV langsung apa lagi orang yang tenguk TV dikatakan melalaikan.

Ada kah video prono ditayangkan secara percuma dan pelakun wanitanya berpakaian sopan dan bertudung ?

Tanpa Nama berkata...

Ha, ha, dia cuma nak update dia punya teknik dalam bilik lah. Kemungkinan besar orang puteh are cara baru yang lebih hebat daripada yang apa dia sedia tahu.
Nampaknya serban untuk tipu orang je. Gila seks dalam senyap kot.Di luar negara takkan orang tahu kan.

Tanpa Nama berkata...

maka makin bertambahlah kematangan pemimpin pas

Tanpa Nama berkata...

Dlm pas ramai ulamak...ulamak spender besar, ulamak kaki porno@lancap, ulamak mulut longkang tahik, ulamak gila bini org...semuanya syaitan bertopeng.... penyokong2 jahil sedar2lah diri dah nak terjun dlm neraka.

Tanpa Nama berkata...

pasno... bukan pas+umno tapi pasporno

jadinya pas hnyalah manusia biasa.. maka tk perlulah nk taksub wala melampau mcm syiah

Tanpa Nama berkata...

Mamat ni ponteng sebab tak tau bahasa inggeris n jerman.
tapi dia master dlam bahasa atas katil. Bahasa mengerang memang hebat sangat dgn bahasa2 lucah ni dgn puak2 lebai muda pas ni. Mcm tok ketua dorang la yg kaki fitnah.

Tanpa Nama berkata...

Woiii...ustaz tontontv1...jawab jgn tak jawab...in shaa Allah pru akan dtg say bye bye for u...

Tanpa Nama berkata...

Bukan tv kat german je, france, swiss dan lelain tv hotel di euro memang ada PAY PER VIEW PORN. Pada kebiasaannya ada list pada booklet hotel di bilik utk menyatakan channel mana ada siaran tersebut. Dan bila kita browser secara sengaja atau tidak mereka tidak terus anggap kita langgan tayangan tersebut. Biasanya antara 3 ke 10 minit siaran di tonton barulah dianggap anda melanggan. Bayangkan iklan TV komersial pun sekitar 30 saat setiap satu pon kita bole bosan dan tukar channel... mana mungkin bersangka baik andai tertengok lebih dr 3 minit. Seumur idup saya yg kerap ke luar negara tak pernah boleh TERLANGGAN SALURAN PORN PER VIEW SECARA SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA. Tanya dalam hati, kalau kita nampak benda2 lucah di tv... berapa saat kita boleh menahan mata daripada menontonnya? Paling lama 5 saat pd saya... dan jumlah 3 minit tu adakah tidak mencukupi pada sesiapa termasuk anda? Fikirlah...

Tanpa Nama berkata...

Kna bersangka baik.... Dia bru nk belajar posisi yg betuii.... Bg laa dia lihat ckit.... Sblm nie hanya guna lutut.... Lps nie posisi siku.... Byk laa bleh di praktik..... Tp jk lps semua jawatan yg di pegang di dlm pas lg baik....biar yg lbh hebat...bt kja...

Tanpa Nama berkata...

Nak tanya tg hadi awe. Apo hukum nengok tv lucah. Hudud atau takzir atau qisas? Aku rasa sesuai guna takzir. Hukumnya tutup sebelah mata selama 12bulan. Mcm monshe dayan israel. Kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Hahaha..betul2..,sokong 10000%

Usry berkata...

Ustaz tak pe tengok blue pun. Kuta orang awam ni je tak boleh sebab pahala kita sikit. Pahala depa banyak. Lagi tebal serban yg depa pakai lagi besar pahala yg depa dapat. Bokeh cover dosa tengok blue. Semakin hancus ulamakku semenjak dua menjak ni nampaknya.