2 Mei 2013

[VIDEO] Daging & Darah Babi Disimbah Di Kediaman Ust Nasruddin Tantawi


Temerloh: Kediaman calon PAS di Parlimen Temerloh, Nasrudin Hassan di Taman Sri Semantan di sini disimbah dengan darah dipercayai perbuatan khianat pihak tertentu.

Kejadian disedari seorang petugas yang juga pembantu calon apabila melihat kesan darah berserakan di atas lantai bahagian hadapan rumah ketika keluar rumah awal pagi ini.

Kelihatan juga satu palstik darah dipercayai dibaling dari luar pagar. Turut ditinggalkan sekeping nota bertulis 'Kau suka DAP Cina babi, Terimalah daging dan darah babi ini'.

Plastik yang berisi darah tersebut juga turut mengandungi beberapa kepala ayam.

Sementara itu pihak PAS Temerloh juga pagi ini menyedari beberapa baner dan billboard calon PR turut disabotaj dengan diconteng dengan perkataan-perkataan kesat.

Laporan polis juga telah dibuat berhubung kejadian-kejadian tersebut. -HD



‘Pig’s blood’ hurled at Nasrudin’s house


TEMERLOH: With just three days away from election day, the political scene here took an ugly turn today when a bag of purported pig’s blood and meat was thrown at the home of PAS Temerloh candidate Nasrudin Hassan, splattering his driveway and car.

A sinister note was attached to the bloody parcel, with the words, “Kau suka DAP, Cina Babi, terimalah daging dan darah babi ini” [you like the Chinese pigs DAP, take this pig meat and blood), barely decipherable.

Nasrudin’s assistant, Yusof Assidiqqi Ahmad Sharkawi, told FMT he stumbled upon the scene when exiting the house at 7am.

“No one heard or saw anything as we were so exhausted from our campaigning last night. But we suspect it happened between 5am and 7am as one of our officers said the driveway was still clear when he went out at 5am,” explained Yusof.

Hassanuddin Salim, Temerloh PAS division deputy chief, said the incident came as a shock as candidates from both Pakatan Rakyat and Barisan Nasional here have engaged in “mature politics” since the campaign period began.

Nasrudin’s opponent here is incumbent MP Saifuddin Abdullah, who is known for his vocal criticism of “dirty politics”.

Both had agreed early on not to stoop down to character assassination or violence when campaigning, and have since kept to their word.

It was for this reason Hassanuddin said he was unwilling to point fingers at any quarters.

“We do not want to assume anything. But I hope that there is no negative speculation. We leave everything up to the security personnel to do their duty,” he said,

adding that they had lodged a police report around at 9.30 this morning. But he expressed doubt that the contents of the parcel truly comprised pig’s blood.

“If you look at the composition, it looks like paint mixed with blood to look more [like pig's blood], and what we see inside the parcel is a chicken’s head and lumps of meat, which we believe to be chicken meat as well,” said Hassanuddin.

Nasrudin was on the way to his house when the incident happened and was unavailable for comment.

Umno man condemns incident

Saifuddin meanwhile said he was disappointed over the incident

“I strongly condemn this action, I am confident it was not done by Temerloh BN volunteers and machinery.

“I have been consistent in rejecting dirty politics. I have always called for politics with integrity. Earlier this morning, I text messaged Nasrudin my stand and suggested that he lodge a police report,” he said.

He also urged the police to carry out immediately investigation on the matter.

“Those responsible must face the music. I hope this incident does not recur since Nasrudin and I have agreed to run a clean campaign,” he said.
-FMT



8 ulasan:

Awanama berkata...

Kesian pula i nampak tukang buang bag plastik darah babi ini. Maruahmu boleh diukur dengan wang ringgit. Diberikan dalam sekitar RM20, maka buatlah kerja yang hina ni seolah - olah wang itu segala- galanya.

Said NO to UMNO jika anda rasa maruahmu sebagai rakyat Malaysia tidak boleh dinilai dengan wang ringgit mahupun emas jika ada orang berikan.

J C berkata...

THe note is evidence. COmpare the handwriting and you can find out who did this. Chances are the fool also writes posters for BN so just look at the handwriting at the local BN offices.

Home Planner berkata...

Kalau daging babi dalam plastik itu kerja orang melayu. Melayu masih tahu daging babi tu najis. Kalau bukan islam dia tak perlu plastik untuk lempar. kalau orang melayu yang lontar agak-agak siapa yang buat kerja begini.? Tepuk dada tanya iman.

Awanama berkata...

Hahahaha
Lambat pulak polis yer...
Kalau pasal kunci kotak undi dan dan tu jugak kena tahan dan masuk lokap.
Terus kena dakwa dalam mahkamah.
Kalau kes UMNO asyik tak cukup pukti.
Paling bodoh sekali perasuah polis trafik pun boleh lepas. hahahha
Pelik betul perasuah plis trafik boleh bebas dan merapu lagi.. Siap boleh masuk Submarine TLDM lagi..
Lepas 5 Mei ni aku nak tengok muka muka ni kat mana. heheheh

Unknown berkata...

Alhamdulilah..sy dengki dengan ustaz ni..dapat dugaan sbegini.. sy teringat dengan usaha nabi Muhamad Saw dlm myebarkan agama islam..ingatlah sudara, org yg diuji disayang sayang sayaaan Allah swt

Awanama berkata...

apa nak heran bro.org umno tau ke babi tu najis mughallazah?imam wasatiyyah depa pun terpaku bila ditanya najis mughallazah tu apa.penyokong lagi la tak tau.ikut je beb.tapi kita tau depa ni memang haramjadah!!

Kawasaki Z800 berkata...

polis tak dapat datang sebab uniform dia basah. semalam hujan... kah kah kah...

Awanama berkata...

kenapa org Malaysia sudah tak bertamaddun smpai begitu skali?