29 Okt 2016

Musibat Ini Sudah Ditangkap Polis - UPDATED

Polis Johor buru anggota SPRM pukul, ugut isteri

JOHOR BAHRU: Polis Johor mengesahkan menerima dua laporan dan sedang memburu seorang anggota Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang terbabit dengan keganasan rumah tangga. Ketua Polis Johor, Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd, berkata pihaknya ada menerima dua laporan daripada wanita mendakwa isteri suspek yang dipukul dan diugut dengan parang.

Katanya, susulan laporan itu polis membuka dua kertas siasatan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan/Seksyen 18 Akta Keganasan Rumah Tangga kerana dengan sengaja mendatangkan kecederaan dan 506 Kanun Keseksaan kerana membuat ugutan jenayah.



"Suspek dalam kes ini adalah anggota SPRM, namun tidak hadir bertugas di pejabatnya di Segamat selain mempunyai rekod lampau berhubung kes narkotik di Muar pada tahun lalu.

"Polis Johor memandang serius kejadian ini dan sedang berusaha mengesan serta menangkap suspek," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Wan Ahmad Najmuddin berkata, baru-baru ini viral di laman Facebook berkaitan satu petikan seorang wanita yang menjadi mangsa rumah tangga bersama suaminya yang juga anggota SPRM.

"Kandungan petikan di laman Facebook itu menceritakan mangsa dipukul oleh suaminya serta pernah diugut dengan parang dan dipaksa menghisap kemaluan anaknya oleh suspek," katanya. -SH


Ini petik dari facebook Shahilda Fadhil..

Mangsa keganasan rumahtangga. Suami dia seorang anggota SPRM. Dia juga didera secara sexual termasuk dipaksa menghisap kemaluan anak sendiri.

Bismillahirrahmanirrahim. Selama ni aku diam membisu seribu bahasa kau hina, fitnah, herdik, cerca keluarga aku. Hina aku. Pukul aku separuh nyawa. Kau ambil parang ketak kat leher aku. Nak sembelih aku. Tapi hari ini Allah swt beri aku kekuatan untuk bongkarkan kebenaran. Setahun perkahwinan kita. Dalam tempoh itu aku di pukul bagaikan binatang berkali2 tanpa belas kasihan langsung sehingga anak sekecil adam yg baru 2 tahun merayu melutut kat kaki kau untuk berhenti pukul aku. Sampai pecah gusi anak aku kau tendang wahai suami dayus. Kau pukul aku guna besi buai. Kau campak aku dari ruang tamu ke dapur. Kau hempas kepala aku dgn laptop. Kau pijak perut aku masa aku dalam pantang anak kedua. Kau paksa aku layan nafsu binatang kau. Sampai aku terpaksa buat opret sebab luka pd faraj aku. Masa mengandunh kau duduk atas perut aku yg dh 7 bulan lepas tu cekik aku. Yang lebih kejam kau main dgn betina kat luar siap rakam fan balik tunjuk pada aku. Betapa kejamnya kau wahai suami tak guna. Nafkah kau bagi rm200 lepas tu kau minta balik. Kau paksa aku hisap KON*K anak aku Adam depan kau. Paksa aku jilat tapak kaki kau lepas aku dibelasah seperti anjing. Kau main aku macam pelacur. Allahuakbar. Terlalu banyak penderitaan yang kau beri pada aku selama setahun aku jadi isteri kau yg bodoh. Kau kunci aku dan anak dlm rumah bila kau pergi kerja tanpa sebarang makanan. Terlalu byk peluang aku bagi pada jantan macam kau! Sampaikan skrg ni kau tuduh bapak aku culik aku & anak2. Kau cakap aku sekeluarga berajaran sesat. Kau sedar x baru 3 tahun kau masuk islam? Mengucap pun x pandai. Ngaji pun kau x tahu. Kononnya belajar agama tapi wayang di fb semata2. Main betina. Hisap batu. Pukul bini & anak. Islam mana kau ikut? Suka2 kau kafirkan bapak aku. Bapak aku pun kau panggil padil pukimak. Mak aku pun kau panggil sampah? Apa jenis menantu kau ni? 3x kau lafaz cerai tp bila di mahkamah kau siap angkat sumpah xnak ngaku. Aku silap & benar2 silap pilih kau sebagai pelindung aku. Rupanya kau manusia paling zalim & kejam di muka bumi ni. Kau pegawai #SPRM tp tatatertib kau mana? Hisap batu. Mabuk. Allah menjadi saksi segala yang engkai lafaz & lakukan. Demi anak2 tak sesekali aku kembali pada kau & aku tak kan maafkan kau. Dh sebulan buat report tapi x ada apa2 tindakan diambil. Aku serah pada Allah shj.




TERKINI:

Anggota SPRM dipercayai dera isteri ditahan polis

JOHOR BAHRU: Anggota Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dipercayai mendera isterinya, ditahan polis di Batu Berendam, Melaka, malam ini. Ketua Polis Johor, Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd, berkata lelaki berusia 37 tahun yang ditahan kira-kira 8 malam itu, akan dibawa ke Mahkamah Majistret Segamat esok, untuk permohonan reman.

Suspek yang berkhidmat di SPRM Segamat itu juga didapati tidak hadir bertugas dan mempunyai kes narkotik di Muar pada tahun lalu, kata beliau dalam kenyataan.

Terdahulu, beliau berkata, dua laporan polis dibuat dan dua kertas siasatan dibuka, dan disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan/Seksyen 18 Akta Keganasan Rumah Tangga kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan kepada mangsa.

Wan Ahmad Najmuddin berkata, kes itu turut disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana membuat ugutan jenayah.

Dua laporan polis itu berhubung kes itu yang diviralkan dalam laman sosial Facebook milik seorang wanita yang mendakwa menjadi mangsa keganasan rumah tangga. - BERNAMA




FEATURED ADS


24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Innalillah. Takziah utk akak tuu. Lamanya akak tuu tunggu sampai setahun baru nak buat repot polis? Sabar betul.

mazmad berkata...

Macam mana boleh lepas tapisan SPRM kalau ada jenayah lampau...
Hati-hati mengambil petugas jangan terambil iblis jadi anggota.

Tanpa Nama berkata...

Pergh Muka Gengster.Spesis Mamak Keling laa.patut ler jenis tak blh bagi Nasihat

Tanpa Nama berkata...

Ni lah dikatakan jantan sial dayus..berani pukul bini n anak yg lemah..kat luar mcm tikus..jantan tak guna..layaknya kau ni dikahwinkan dgn babi or anjing je..Jiji aku tguk muka musibat sialnya

Tanpa Nama berkata...

lahanat tu kena tangkap dh..tuan GB
katanya lahanat tu india muslim..
kaki dadah..

Tanpa Nama berkata...

Apa nak jadi ni? Penjawat awam ramai jadi penjenayah.Dari atas sampai ke bawah ada penjenayah. Kami tak mahu pentadbiran yg dipenuhi dgn penjenayah.

Tanpa Nama berkata...

apehal la mental org skang ni..jauh sgt da dengan islam..camni la jdnya

Tanpa Nama berkata...

semoga haramjadah laknatullah ni hancur musnah jahanam jadi taik..taik haramjadah yg bertopengkan manusia...ptuiiii!

Tanpa Nama berkata...



Jalan yg LURUS...Kaseh Mem-BERI
Mem-BERI Cahaya...Sumber INSPIRASI
Inspirasi yg Indah...Bila Ber SEMI
Indahlah Minda...Pekerti NuurrRANI


Minda Ter BUKA...Indah Ber SERI
Minda yg Indah...Wajah MENAWAN
Minda yg Kusut...Gerhanalah HATI
Hati yg Gelap...Gundah dan RAWAN


Hati yg Gelap...Gundah dan RAWAN
Hati yg Gelap...Hitam KELABU
Hati yg Gelap..."Memakan" KAWAN
"Memakan" Diri...Muflis dan LESU


Hati yg Gelap...Muflis dan LESU
Krn Hati yg Gelap..."Menikam" DIRI
Hati yg Gelap...Fitnah MENIPU
Sanggup "Menikam"...Anak dan ISTERI
Sanggup "Menikam"...Selagi MAHU

"Menikam" Membunuh...FITRAH Naluri
"Menikam" Membunuh...FITRAH Syurgawi
"Menikam" Membunuh...CAHAYA yg Suci
"Menikam" Membunuh...Yg Kaseh Mem-BERI
PUNCA Nya Dari...Sang FITNAH menCURI


Sang FITNAH menCURI...Ibarat Big-PICTURE
Sang FITNAH menCURI...Dari KEPALA
Sang FITNAH menCURI...Dari Sang-KUASA
Bak POHON Be Racun...Dari BENIH Nya
Batang dan Dahannya...Tiada Ber GUNA
Akar dan Dedaunnya...Sangat BAHAYA

Wajiblah Di "BAKAR"...Hangus SEMUA Nya













Tanpa Nama berkata...

Hantar komando GGK je...kasi abis si bengong ni...kui3

nuar berkata...

Dahsyat dan lebih teruk drp gila...

Tanpa Nama berkata...


Minta banduan paksa dia hisap k*n*k banduan dalam tahanan.

Biar dia rasa.

Dulu ada janda melayu kahwin dengan india masuk pis/islam. Dia paksa janda tu hisap dan diliwatnya. Janda tu tak tahan, terus minta cerai.

Bahaya kahwin dengan Eee.

omar daud berkata...

salam;


Sedang menunggu bila agaknya,polis nak mebaham ikan PAUSaka Kepala Perompak,yg masih bermeharajalela menyusahkan rakyat.Begitu juga ikan Paus di Kelantan.

setakat ikan bilis,cepat ditangkap.

sekian.

Tanpa Nama berkata...

Bukan nk kata tp kebanyakan golongan eeeeee ni mmg jahat belako.tgk kat penang umno pun ketua eeee dok buat kelam kabut.yg melayu pulak jd kuli batak ikut telunjuk eeee ni...

Tanpa Nama berkata...

Ohhh muka lagu ni. Mcm mamak atau nigeria. Sgt tk cocok jd sprm. Jd ketua gangster okey. Kesian akak tu dan anak nya. Ni lah manusia iblis. Binatang lebih mulia syg anak bini. Hukhukhuk

Tanpa Nama berkata...

Sepatutnya dia juga didakwa kerana penderaan ke atas anak nya.

Sekarang apa-apa hal, selepas buat repot polis, kena juga dedahkan kejadian atau masalah dalam facebook.

Sekiranya pada masa ini, tidak ada facebook, kemungkinan lapuran Polis kedua pun tidak ada tindakan.

Mangsa tabah tetapi ramai wanita berputus asa apabila lapuran Polis yang dibuat sebulan yang lalu tidak di ambil tindakan. Ini juga faktor yang mengalakkan keganasan rumah tangga.

Tanpa Nama berkata...

Ini Malassial bro. Boleh lepas punya.

Standard la gomen. SOP u..

Kes terpencil tu.. kahkahkah..

otaiblues.blogspot berkata...

kakau dah penagih.sah sah la dia tak waras.dah katagori gila tu
kalau dah jd pebagih ice.syabu..jangan harap la boleh sembuh lagi
jika tau anggota keluar terlibat...jangan bertangguh lagi..kena repot pada aadk.polis...jika di biar kan...masaalah akan bertambah buruk lagi..bukan setakat dera..boleh membunuh juga

Tanpa Nama berkata...

SPRM TAPI TIDAK BERATIKA MALAH MIRIK PADA PENYAMUN,
KENAPA SPRM SIMPAN,
TAK ADAKAH YG LEBIH BERKALIBA DAN MIRIK KEISLAMAN UNTUK
DIAMBIL SEBAGAI PENGUAT KUASA,
MALAYSIA...MALAYSIA.

Tanpa Nama berkata...


Memang sebab dadah.tetapi jika tidak ada kuasa dan berpakaian uniform seperti SPRM, Polis, dia tak segila dan seganas macam ini.

Sedikit kuasa yang dia ada membuat dia rasa hebat dan buat sesuka hati.

Begitu lah penaggan kuasa. Lebai dan ustaz malah tok guru pun boleh buat suka hati dan rasa mereka hebat sehingga tidak boleh ditegur.

Musibat ini hebat kerana pakai uniform SPRM.

PAS jadi hebat macam sekarang kerana berserban, berjubah dan berkopiah apa lagi selepas berkawan dengan Najib.

Selalu nya pekerja yang bermasalah dengan dadah suka ponteng dan ikut apa saja yang bos cakap. Sama juga dengan pemimpin yang ketagih makan dedak !

Tanpa Nama berkata...

Dia sepatutnya terjun dari jembatan.

Tapi mana ada penagih dan Musibat yang makan rasuah sanggup ..

Tanpa Nama berkata...

Salam semua.
Saya harap pembaca semua dapat berita seterusnya tentang hal ini.
Kita tengok apa jadi dengan pegawai ini.
Apa hukuman yg kerajaan Malaysia berikan padanya.
Patut dan bersesuaian tak???
kita terus meneliti dari masa ke semasa.
Pihak GB toiong bantu.
Jangan ada orang lain yg terjun bunuh diri.
Tapi kalau si MUNAFIK ini yg terjun..itu yg terbaik.

Tanpa Nama berkata...

Kalau betul dah repot polis sebulan , kenapa polis tak ambil tindakan terus, itu yg paling musykil sekali....kesian,,

Anonymous berkata...

Fantastic kerajaan malaysia ni. Penjenayah diberi keutamaan utk jawatan penting dlm kerajaan, rakyat aka mahasiswa yg qualify disuruh kerja sebagai buruh kasar. Mr. Tpm we will never forget apa yg u katakan sebelum ni, biarpun it is few year ago.