16 Jun 2016

[VIDEO] "Oren" Warna Tok Sami, Nik Amar Memang "Nanar"

'Oren' AMANAH nanar, warna serupa tok sami - PAS

Naib Presiden PAS Datuk Mohd Amar Nik Abdullah menyeru pengundi di parlimen Kuala Kangsar menolak Parti Amanah Negara (AMANAH) pada pilihan raya kecil (PRK) 18 Jun ini.

Mohd Amar yang juga timbalan menteri besar Kelantan berkata ini kerana parti dengan logo berwarna jingga itu sebuah parti 'nanar'.

"Orang PAS kena kekal undi PAS. Jangan tukar dengan oren. Parti oren ini bagi saya parti nanar. Orang Kelantan kata nanar ini bengong. Politik dia politik nanar,” katanya ketika berucap dalam ceramah di Dataran Menora, Sayong, Kuala Kangsar malam tadi.



Mohd Amar berkata bukti AMANAH sebuah parti 'nanar' adalah apabila ia gagal membezakan warna logonya dengan warna pakaian tok sami, manakala lambangnya pula menyerupai sebuah stesen tv di India, Imayam TV.

"Bukti nanar ini, nak pilih warna pun tak pandai. Sebanyak-banyak warna yang ada dalam dunia ini yang Tuhan buat, dia pilih warna nak serupa dengan tok sami.

"Lambang pula lambang Imayam TV. Di situ nampak dah tak pandai memilih. Jadi kalau macam ni nak jadi pemimpin macam mana?," soal Mohd Amar di hadapan kira-kira 50 penyokong parti itu.

Beliau juga mengajak pengundi Kuala Kangsar melakukan perubahan dengan menolak Umno kerana gagal meletakkan Islam sebagai keutamaan dan masih bersikap sekular. -petikan mk

ULASAN GB

Nik Amar ni memang celupar, lebih kurang sama dengan beberapa pemimpin PAS yang lain.

Membuat tuduhan dan tohmahan, umpama meludah ke langit yang akhirnya terkena muka sendiri.

Warna oren AMANAH yang dipertikaikannya. Kononnya warna itu warna Tok Sami .

Sedang semua warna adalah milik Allah, tiada kelebihan satu warna ke atas satu warna yang lain. Dalam ilmu tauhid, sebarang warna adalah "aradh" iaitu "sifat bagi sesuatu jirim dan jisim". Semuanya adalah "baharu" belaka melainkan Allah, yang hanya Dia Zat Yang Qadim.

Sebelum ini pun PAS telah banyak kali menggunakan warna oren (sila tonton video di bawah).

Mengenai logo yang dituduh menyerupai IMAYAM, dia terlupa bahawa logo PAS itu juga serupa dengan logo bendera negara Bangladesh. Ciplak?

Begitulah. Dan nampaknya Nik Amarlah begitu rendah tahap mentaliti dan yang sebenarnya "nanar" (bengong).



41 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salah tu gb.Celupar tu satu hal.bodoh pun satu hal lagi ada pula warna oren nk djadikan isu.logo Amanah pun nk jadi isu. Org lain pun blh main isu tu utk bendera pas kopipes bendera jepun tu tp org lain xla sehina mcm pas isu bodoh mcmtu pun nk jdkan isu.Agaknya la,org mcm nik amar ni jenis 24jam salahkan Amanah dap,mungkin kalau mrk terkentut terberak pun salahkan Amanah dap juga.Rendahnya moral ulamak pas.ini ke yg pas kata sbg politik matang?ini sbnrnya politik org2 yg bodoh.

Tanpa Nama berkata...

Setakat pakai baju oren xkan xboleh kut. Bukan baju resmi parti sepanjang hayat. Ada beza tu. Lagi pun baju oren tu baju resmi sami sama kalor dengan baju resmi PAN IMAYAM. Aku pun pakai juga baju oren, tp bukanle baju resmi.

Malaysiabaru berkata...

Pulok doh

Amar menyamar ahli PIS ... Di beri dedak oleh abang long

Bulan rAmadan control mulut hanyir tuh..

Dulu mulut Nik abudoh hari ni mulut Nik menyamar ..

Mano lagi sinar legasi NikAJIS selain Nik baruah dua kerat nih?

KRi ZeN berkata...

Nik Amar punye pasal, kawan pun tumpang dapat malu. Rasa malu nak mengaku kawan orang Kelantan. Dangkal! Tahap ni aje ke mentaliti Timbalan Menteri Besar Kelantan? Dangkal!.. Bangang!.. Low class!.. Memang memalukan!!!

Tanpa Nama berkata...

Towkay PAS ni dah jadi terlalu bodoh. Kenapa mahu kutuk Amanah? Nak berpolitik tetapi isu kosong. PAS dah jadi parti satu isu - ISU KUTUK ORANG LAIN. Apakah ini Islamik?

Depa ni semua belum habis belajar..... pi balik ke tadika lagi baik.

pemuda parit kings berkata...

Biarlah diorg (PAS) nk ckp apepun...yg penting gerak kerja amanah dan PH perlu diperkemaskan...semoga PH bangkit menentang kemungkaran kerajaan yg ada...

mansor berkata...

Padsn Kelantan tak maju, TMBnya bodoh..

dulu pas berkata...

Tak idea lain ke nak cakap. Cakap pasal warna, dan entah2 apa lagi. Macam mana nak nasihat najib/meno. Nampak dia lagi nanar, ntah mabuk kot.

omar daud berkata...

Salam:



Tergelak sakan dgn comment nik Amar,saya rasa dia tak pernah buat homework,sebabtu,negeri kelantan sampai sekarang tak dapat settlekan sebahagian mangsa banjir yg berlaku di gua musang.Hutan kayu balak dikebas licin pun dia tak perasan.

Kesihan PAS mempunyai pemimpin2 bertaraf budak tadika,ingatak masa kita kecik2 dulu-dulu,kalau kita berebut sesuatu dgn kawan2 sebaya,jika kita tak dapat kita akan cabar mencabar dgn lawan kita,seperti yg ditunjukkan dlm cerita p.ramlee.Dailog berbunyi begini."kalau ko berani sangat,ini benda letak kat sini,kalau ko berani pijak kepala bapak aku,ko berani".Ataupun kami ada bendera warna hijau lawa tau!!warna bendera kamu oren tak cun!!

Apa sebenarnya yg nak disampaikan pada pengundi2 PAS,untuk mengundi PAS,pEMIMPIN2 PAS tak ada QUALITY langsung.Macamana nak memerintah negeri apalagi perintah negara.Ke Laut lah kita ...


(jOKE OF THE DAY:Bila lihat hadi pakai baju oren!!bendera PAS lebih kurang sama dgn bendera bangla!!) Lesson learnt pada pemimpin2 PH,tolong buat homework jika nak berceramah ka!!nak beri press conference ka!!

sekian.

Tanpa Nama berkata...

Tunggu pru ake date, kito kelih nanar ko tak nanar, kito tengok nik amar buleh lagi ko duk atah krusi tmb tu...
Geger jea lebih dio nihh...

Tanpa Nama berkata...

Bagus jgk org2 bodoh dlm pas ni bersuara supaya rakyat nampak.elok kalau mrk bersuara je sepanjang masa lg bagus memudahkan ph punya kempen.kahkahkah

andikbolong berkata...

sayang mana ulamaknya atau olmu agamanya. padanlah kelantan tak maju maju org cam ni jadi tmb dan tau potong dan komen, potong balak, potong bukit dan bila banjir salahksn hujan lebat itu ini..

Tanpa Nama berkata...

Mulut hudoh!

Tanpa Nama berkata...

ya anon 15 Jun 2016 8:38 PTG,
ini bukan masaalah,pakai sekejap atau tidak,takkanlah nak membela Hadi dibulehkan.Ini dgn jelasnya menunjukkan keMUNAFIKan Hadi.Kejap kata halal kejap kata haram,ikut sedap mulut saja.Umpanya,babi dap penang haram,babi dap selangor halal pulak.

Tanpa Nama berkata...

Orang pas ni takut betul nak panggil dgn nama Amanah, asyik2 panggil pan, pan, pan...kalu degil jugak nak panggil pan, kita jugak jgn panggil pas, tapi panggil pasik...baru kena buku dgn ruasnya...

Unknown berkata...

Sokong demo, pru14 ambo dgn seisi keluarga ambo di kelate seramai 20 org tak akan bagi undi ko PIS. Buleh berambus nik amar dgn parti dio baru tahu langit tinggi rendah

wan amero berkata...

nik rover yoya yoya supo wak bok.
membalak bersama olarmak.

Sam Sung berkata...

Laaa..komen psl warna je..TMB= Tunggu Mati Bohh..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Parti PIS sepatutnya atau PISSING aka kencing kuat. Hancing

Tanpa Nama berkata...

kat masjid sampai tegang urat leher ostaz ostaz kopiah longgor dok tarbiah "usahkan sokong, cenderung hati kpd golongan zalim pun di benci Allah" ironinya si ketua pemuda kata memang ada niat mereka untuk bersama dgn parti biru karat. tu nak kira macam mana dan ayat ayat mana pulak nak dikilas. betul betul konfius aku dgn parti pokok mangga jantan yang satu ni (hijau memanjang tapi tak ada hasil, nak berbuah bimbang jadi harum manis)...

Tanpa Nama berkata...

AMO RAKYAT KLATE,AMO TAK IKTIRAF TMB NGOR [BODO] LAGU NI.KECEK TAK KELIH KIRI KANE.BO LA RAKYAT KLATE PILIH ORE LAGU NI.WAT ABIH KO BERAS.

Tanpa Nama berkata...

Dah tak ada idea lain lagi... Macam budak sekolah rendah pulak... Ceritalah tentang bagaimana nak tadbir negeri, ceritalah tentang hala tuju perjuangan... Ini kesitu pulak dia.. Huh malang...

Tanpa Nama berkata...

Mb kelate mad kool tak mari kempen ke di sg besar n k.kangsar. dah sihat ko?. Kalo dah sihat tp malas nk turun kira berat lah. Timb.murshidul am pulak. Gaji mb pon dah naik rm17ribu? Hutang kjaan kelate dah naik rm1.3b. Ye ko? Kalu ye berat nanang lah. Tahniah kelate. Membalok bsama olamak. Hahaha. Ini jer tahap Tmb nik amar. Bodohh. Kata ado masters islamik study? Buat malu jer. Nk lawan umno tp berpelok dgn umno. Hancus Pis.

Tanpa Nama berkata...

Pengomen-pengomen biasa pun tak pakai isu macam yang di mainkan oleh Nik Amar. Timbalan Menteri Besar.

Kalau tak puas hati pasal kena hentam pakai baju pendekar dan keris panjang, biarlah budak-budak Nik Abduh yang guna warna oren sebagai gurauan.

Tapi kalau Timbalan Menteri Besar yang cakap, dari keseluruhan perkara yang dia cakap, habis hilang semua nya sebab orang ambil yang dia cakap pasal warna dan sami. Nik Amar telah menunjukkan kebodohan yang melampau.

Macam budak yang bergaduh dengan kawannya dan menjadi viral.... Mak kau hijau.... Mak kau hijau.

tanya sama itu hud hud berkata...

Soalan tu kena tanya azhar idrus sbb dia yg selalu ulang2 statement tu dlm kuliah dia.
Tengok azhar idrus nak kona kut mana pulak..

Tanpa Nama berkata...

Memalukan.... malu tahap gaban.

Tanpa Nama berkata...

Guano ni amar... bodo penggo.... kata berat2... ingat bulan posa... apa punya statement... ulamak gaponamo bodo gini mo lalu.. warna pun nok kutuk, koya.

Timnajib Jomfikir berkata...

Sebenarnya, Nik Amar dan kawan-kawannya sudah panik! Gelabah! Tertekan! . Di Sungai Besar dan Kuala Kangsar kempen AMANAH mendahului PAS.

Sebab sudah marah punya pasal...
Mereka cakaplah apa-apa yang patut..janji puashati mereka. Guna lutut ke, guna siku ke..mereka sudah tidak malu dipersendakan oleh orang ramai.

Lama kelamaan....Islam PAS, orang ramai akan tinggalkan.

Tanpa Nama berkata...

Bulan ramadhan, syaitan dibelenggu. Maka syaitan tidak ada untuk membisikkan kejahatan. Yang akan terserlah adalah sifat sebenar seseorang itu. Maka kalau sifat sebenarnya nanar, maka memang orang itu nanar lah. Mangsa banjir duduk dalam rumah plywood pun ada lagi. Tak takut soalan di akhirat kah wahai Amar?

Tanpa Nama berkata...

MELUAT...

Tanpa Nama berkata...

Ulamok..yo..ya..yo..ya.. Mari "Membalok bersama Olamok" kasi lecen balok klate.

Tanpa Nama berkata...

apo nak d kato...
dah nasib bani melayu, suka d perbodo-bodokan. dulu kini selama-lamanya.
inilah pucanya islam d jadikan modal berkempen parti atau parti telah mengekang ahli n penyokong berwalakkan pemimpin sehingga menjadi taksub.
kesian ahli n penyokong...

nick berkata...

Laa...macamanalah Kerajaan negeri Kelantan amik budak tadika yang masih berhingus jadi Timbalan Menteri Besar? Takkan lah dah tak ada calon2 yang lebih bijaksana, matang, hensem serta sopan dab berbudi bahasa untuk dijadikan pemimpin? Sekarang apa dah jadi? Bukankah sudah memalukan seluruh negeri Kelantan? So sad apabila geng2 macam ni yang diangkat sebagai pemimpin manakala golongan2 terpelajar, intelek dan rajin bekerja dipinggirkan serta dituduh sebagai munafik, sekular dan jahat (kerana kononnya memusuhi ulamak).

Mamat macam ni yang diangkat sebagai ulamak pewaris nabi (and he sit in the Hall of Ulamak?) Come on lah. This is the best of the best yang digelarkan sebagai ulamak? Den nak panggil dia sebagai "Tuan Khemah" pun tak de selera sebab teringat kat ramai lagi rakyat Kelantan yang tak berumah dan duduk dalam keadaan yang dhaif, sedangkan mamat ni dok bergelumang dalam kemewahan dan keegoan. Rakyat dok berbuka dalam airmata, dia dok tersandar, kenyang selepas berbuka dan senyum panjang tanpa ada satu kerisauan pun dalam diri. Malangnya nasib rakyat Kelantan dan bencana untuk Islam dan umatnya apabila manusia2 yang tak sepatutnya dijulang sebagai "the best of what Islam can muster". I shudder to think about what non muslim thinks about Islam now.

Nick.
Cape Tiger.

Tanpa Nama berkata...

Tmnalan mnteri besar.tahap pemikiran
mcm bdk2.ceramah nk dpt sokongan
patut sampaikn idea bernad.otak udang.
warna jd tajuk utama.bebal n tolol.

Tanpa Nama berkata...

Ibarat hadi tak makan babi kat penang tp kat selangor dia sapu licin.

Tanpa Nama berkata...

Pemikiran taraf longkang..warna pun nk jadi isu..byk lg isu rakyat boleh dibahas..gst..penyelewengan 1mdb..zakat..kwsp..tabung hj..yapeim..bodoh punya tmb..

Tanpa Nama berkata...

Mu hina tok sami deh...baso bengong..

Tanpa Nama berkata...

Mamak ni akhir tunjuk rupa dirinya sebenar keseluroh Malaysia Dan dunia.. Beza langit Dan bumi dgn Husam Musa Dari segi Minda, tahap intelek, budi pekerti, mastery ilmu ekonomi Dan politik..

Ketakutan dia kpd Husam terserlah kerana Husam sorang boleh bocor segala kemungkaran mamak ulamok ni lebih ganas dari perangai org UMNO setelah ambil kesempatan jawatan TMB.

Perut buncit, muka temban, Otak sempit, mulut busuk, hati hitam semua gara2 dapat harta duniawi bawak Kelantan berhutang sakan

Tanpa Nama berkata...

Guys, now you know why there are some religious people become terrorist?

See this parti full with fanatic and racist, terrorist in making!

Tanpa Nama berkata...

Ustaz Idrus x pernah pun kondemn isu 2.6b. Dia itu pun kaki kencing. Nape tak support Amanah sedang dia tahu PAS sudah menyeleweng dibawah HADI.

Tanpa Nama berkata...

Ianya bermula drp mr presideng....LOW CLASS LEADERSHIP!!!