10 Sep 2014

[BERGAMBAR] 2 Kumpulan PEKIDA Bergaduh Gara-gara Gores & Menang


Melalui perkongsian gambar-gambar di laman Facebook Daily Traffic Report, melaporkan kejadian pergaduhan di antara dua kumpulan Melayu (Pekida) pada 8 September 2014 lebih kurang 5 petang di Tingkat 1, World One SP Enterprise, Legenda Heights di Sg Petani, Kedah. Punca pergaduhan angkara Penipuan Syarikat Peraduan Gores dan Menang didakwa dimiliki oleh seorang lelaki Cina.


Laporan kejadian:
Kumpulan lelaki Melayu yg diketuai oleh mangsa Zulkarnain b. Ibrahim bertindak sbg pelindung kpd Syarikat Gores & Menang telah datang ke alamat diatas selepas dihubungi oleh lelaki Cina. Pada masa itu sekumpulan lelaki Melayu lebih kurang 10 orang yang diketuai oleh Kasturi b. Abd Majid datang mendakwa seorang kawannya ditipu oleh syarikat tersebut.

Semasa perbincangan tiba2 pergaduhan berlaku & 2 lelaki Melayu serta seorang lelaki Cina telah ditetak oleh kumpulan lelaki Melayu.

Mangsa (2)(L)(M) dihantar ke HSAH & (1)(L)(C) dihantar ke Hsptl Pantai terima rawatan di zon merah.
(2)(L)(M) Kecederaan kesan tikaman/hirisan dibhg dada & (1)(L)(C) cedera dibhg kepala. Semua mangsa ditahan diwad utk pemeriksaan lanjut.

Saspek nama Kasturi Abd Majid & kumpulan sedang dikesan untuk dibuat tangkapan.
Mangsa dari Kumpulan Pekida Jitra yang menyerang Pekida dari Gurun.

Motif kejadian adalah penipuan syarikat Gores & Menang. Kumpulan Pekida dari Jitra bersekongkol dengan lelaki Cina menjalankan perniagaan Gores & Menang di Sg Petani. Manakala group Pekida Gurun mewakili mangsa seorg lelaki Melayu yang ditipu oleh syarikat tersebut datang utk menuntut kembali wang yang ditipu.





Sumber








IKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Masalah Prostat & Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI





27 ulasan:

bunbinban berkata...

Gua lupa la plak makna asal PEKIDA?. hahaha...ntah la geng 3 line nih, Makan gaji dgn cina rupanya...hahaha..

Tanpa Nama berkata...

Kalau PEKIDA nak berparang sesama mereka pi lantak lah sebab selama ni NGO ni lah yg banyak menyusakan rakyat dgn perangai samseng mereka.

bnbodo berkata...

Biarkan depa semua mampuih lagi elok hidup menipu orang dan menyusah bangsa , pukida.

Tanpa Nama berkata...

Pergi mampus pekida

Tanpa Nama berkata...

Hidup menyusahkan orang saja. Tunjuk samseng pun dengan bangsa sendiri je. Bukan melindungi bangsa.Bangsat lah puak ni.

Tanpa Nama berkata...

Ini lah Melayu berugamakan Wang.Bangsa Melayu, Ugama Ntahhh? JAHANAMMMM

Tanpa Nama berkata...

Awatnya PDRM slow sangat bertindak? Opsss....terlupa itu bukannya kesalahan di bawah kata hasutan, patut pun....slow.

Tanpa Nama berkata...

Banyak nya puak puak pekida nya sembahyang pun tak..tu pun mengaku islam,,kalau nak bergaduh..cuma berani dengan orang melayu saja..samseng taik kucing...puiiihhh

Tanpa Nama berkata...

Ini betul-betul gores dan menang.. haha

datuk berkata...

Alahai.....ni dah kes GORES dan KALAH....

Tanpa Nama berkata...

Makan boleh sebarang makan Bro...tak kan tak tau PERTUBUHAN DAKWAH ISLAMIYAH tuuuu, naik punya tuu. Mereka ni bukan ada akai sangat, ada geng berani la. Cuba sorang2..he he he pancit.

rantai berkata...

bagaimana pukida ini berlawan dengan unit amal ...... dalam masa 5 minit je habis semua ahli unit amal kena tangkap .... mungkin 1 malaysia habis ..... tak caya, pi try .....!!!!!!!

Acun Balik Pulau berkata...

Sebut betol-betol PE..KI...DA, bukannya PU...__...DA.
Kenape ? Sama ke dua-dua tu?

Khaliquzzama abdul rauff berkata...

Lanun sama lanun berkelahi orang ramai dapat tengok wayang free.

Dol Jihad berkata...

tangkap mereka, hantar ke gaza. kat sana ade keje kena buat. basahkan senjata anda darah zionist israel. itu lebih mulia.

Tanpa Nama berkata...

Memang sama belaka tu, tapi yg kedua itu paling sesuai digunakan.

Tanpa Nama berkata...

Pekida UMNO

Tanpa Nama berkata...

rocky the great flesh vibrator says: aku lagi gerun tengok Kiki cdm 25 issshhhh

anakjatikedah berkata...

Yang memalukan kejadian berlaku di Kedah. Orang2 ni bukan orang Kedah sejati. Kami orang Kedah sejati dah tak perlu gores & menang sebab kami dh senang. BN menang Kedah senang.

Tanpa Nama berkata...

Bimbang kejadian ini berlaku juga di Kelantan kerana ada sindiket gores dan menang masih berkeliaran di TESCO. Dibimbangi apabila sakit hati kena tipu beribu-beribu nanti ahli sindiket ini diserang pula. Jadi diharap PDRM dan Pedagangan ambil tindakan segera dengan menangkap ahli-ahli sindiket gores dan menang ini. Yang jelas mereka adalah penipu. Orang Melayu yang jadi mangsa.

pak maun berkata...

Geng silat gayong ni kasturi tu rasanya. Belum Jebat lg yang turun. Padan muka. Asik menipu org je kerjanya.

babynest harviis berkata...

Bukankah menteri selipar jepun dulu kata kumpulan ini cuma gangster kenduri kampung...kumpulan yang mendapat naungan dan perlindungan dari kerajaan?..satu lagi perkara..bukankah kumpulan ini mengunakan nama islam??

Tanpa Nama berkata...

Ayahanda PEKIDA akan berkata mereka yang bergaduh tu bukan ahli mereka...

Tanpa Nama berkata...

Anak cg Majid silat Gayong. Pekida?

Tanpa Nama berkata...

Bijak sikit..sejak bila.Kasturi Ahli PEKIDA??? Dia ada persatuan dia sendiri..benda nie bukan Pekida vs Pekida..to Ehem ehme. Vs Pekida...

Tanpa Nama berkata...

ini semua kerja bangang oleh orang yang bangang dari kumpulan yang memang dan dikenali bangang.

Tanpa Nama berkata...

Ahli pekida / 3 line mengamalkan ilmu hitam untuk menundukkan orang atau lawan