12 Feb 2013

Rakyat Sanggup Keluarkan Wang Saku Sendiri Pasang Bendera Gergasi Di Umbai


Bendera gergasi 'Hijaukan Umbai'

UMBAI - Penyokong Pas cawangan Umbai lancar kutipan untuk menjayakan pemasangan beberapa batang tiang bendera gergasi di cawangan itu sebagai usaha menghangatkan lagi kempen Pilihan Raya ke-13 (PRU13) yang bakal menjelang tidak lama lagi.

Dengan melaungkan program Hijaukan Umbai mereka mula mengutip dana sejak awal Januari lalu bagi menjayakan usaha itu.

Ketua Penerangan Pas Cawangan Umbai, Ahmad Bilal Rahudin berkata, setakat ini sudah hampir RM3,000 berjaya dikutip yang kebanyakannya daripada ahli dan Pemuda Pas cawangan termasuk orang ramai.

Menurutnya, sasaran Pas Umbai adalah untuk menegakkan kira-kira sembilan batang tiang setinggi 22 meter siap dengan bendera gergasi sebesar 60 meter persegi di sekitar kampung berkenaan.

“Setiap batang kosnya kira-kira RM560 dan setakat ini sudah empat batang di pasang di sekitar kampung ini yang dilakukan secara gotong-royong oleh masyarakat Umbai.

“Hasrat kami adalah untuk membangkitkan semangat masyarakat terhadap pilihan raya nanti dan apa yang lebih penting mereka menyokong Pas,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Ahmad Bilal berkata, pada musim pilihan raya lalu mereka hanya memasang bendera secara kecil-kecilan dan berbeza dengan pilihan raya pada musim ini.

“Kita melihat semangat masyarakat masa kini amat berbeza sekali kerana mereka sanggup mengeluarkan bukan sahaja wang saku sendiri malah juga tenaga semata-mata ingin melihat bendera Pas berkibar megah di kampung mereka,” katanya. -SH

5 ulasan:

Awanama berkata...

PAS tidak pernah memungkir janji dan melaksanakan tangungjawab sebagai pemimpin sebaik yang mungkin. Kalau saya adalah seorang penduuk Umbai i pun akan ikut derma juga untuk menolong agama Allah S.W.T tertegak di bumi M'sia.

kg senduk bukit gantang berkata...

allahuakbar allahuakbar teruskan niat utk tegakkan islam di bumi allah ini insyaallah ada ganjarannya.... tahniah org2 umbai hasrat murni anda akan jadi ikutan pemuda islam malaysia

Awanama berkata...

Mahathir taja orang ramai dengan bas rombongan ke Pedu?

Awanama berkata...

Semoga allah menangkan islam dan tumbangkan UMNO

Awanama berkata...

Ayuh hijaukan juga bumi merlimau..