28 Jan 2013

Menang MAHARAJA LAWAK Edisi PALESTIN? En.N Disambut Meriah!


Bernama melaporkan: Lebih 10,000 rakyat berbilang kaum termasuk menteri kabinet dan orang kenamaan membanjiri Kompleks Bunga Raya bagi menyambut dan menunjukkan sokongan kepada PM yang mengadakan lawatan ke Semenanjung Gaza dan menghadiri mesyuarat tahunan Forum Ekonomi Dunia (WEF) 2013 di Davos, Switzerland.

Antara sepanduk dan kain rentang yang dibawa bertulis "Selamat Pulang Pejuang Umat", "PM Wira Negara", "We Are Proud To Have A Brave PM" dan "We Love PM".


(Tetapi) Kenyataan kerajaan Abbas yang dibacakan pegawai berita WAFA menyebut "Presiden Palestin menolak dan mengecam kunjungan PM Malaysia ke Gaza"

Dan menambah "kunjungannya merendahkan pemerintahan Palestin yang sah dan menyebabkan perpecahan serta tidak menguntungkan Palestin".

Kerajaan Malaysia akan diminta memberi penjelasan dari pemerintah Palestin dalam masa terdekat.

Pejuang Umat?? Wira Negara?? Haha...pa yang En.N sumbangkan di sana?

You called that brave?? then everyone on this planet is brave..agak lawak

Tak ada alasan yang munasabah nak disambut sebagai wira dan tak ada apa-apa pencapaian luar biasa yang nak dibanggakan pun.. sebaliknya kena bagi penjelasan kepada pemerintah Palestin...boleh tahan lawak tu..

Ko tolak pemerhati antarabangsa dalam proses pilihanraya dengan alasan 'campur tangan asing dalam hala ehwal negara' tapi ko sendiri campur tangan dalam hala ehwal negara lain?? memang lawak...

So...dari segi lawak mungkin ianya boleh dibanggakan. -keramatunderground

Ulasan GB

Yang ni apa cerita? Bernama dan media pencacai tak siar pun!

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

simunafikun yg terdesak menjelangnyer PRU 13.....wira mascot pelancongan malaysia boleh ler....hihihihih

Tanpa Nama berkata...

Hamas pun tak iktiraf najib sekutu APCO

amrayy lensa berkata...

Setakat buat lawatan pas tu dapat gelaran WIRA NEGARA<, aku pun boleh...Bengong punya org..Buta Akal Betul..Meloyakan..

Tanpa Nama berkata...

pendapat aku..... ini lakonan utk cover desakan dalaman UMNO-BN agar najib berundur sebelum PRU13.

Tanpa Nama berkata...

kenapa najib tak pergi ke Israel?

Tanpa Nama berkata...

TG Haji Hadi, Mat Sabu, Sy. Azman dan ramai lagi pemimpin PAS dah hampir sepuluh kali dah berkunjung dgn membawa bantuan untuk Hamas..tak buat lawak pun, itu lah kerja kebajikan dan tanggongjawab org islam sesama islam tak minta kredit dari rakyat pun.. ni pergi mcm melancong balik di sambut mcm pejuang...lawak sungguh..

Tanpa Nama berkata...

Tak sedarkah dia orang ini sedang menyambut kepulangan seorang pembunuh yang kejam dan zalim ?

I Love pembunuah ! Bangang betul .

Tanpa Nama berkata...

tergesa-gesa balik najibngok ini utk menyeru SAPU MALAYSIA utk berarak ber
sama menyambut thipusam dimana saban tahun ia akan kesana dan
semua mufti ustaz ulama dan penasihat
agama SENYUM bila najibngok dikalung dan DIDEWAKAN di batu caves

Tanpa Nama berkata...

Oh kau jumpa Yahudi kau diam - diam ya. Kau jangan pandang rendah kami golongan muda ini, I guarantee maklumat ini akan tersebar dengan cepat lebih cepat dari media BERNAMA, RTM dan TV3. Najib, kalau kau jumpa lagi Yahudi sekali lagi we akan sebarkan berita kunjangan mu itu ASAP kurang dari 24 JAM. kau jaga - jaga.

Tanpa Nama berkata...

Si bahalol bangga akan kebenggapan nya.

Sedih kan.