Blog Porno: Pelajar Undang-Undang NUS Berdepan Tindakan Disiplin

Pelajar Malaysia yang memuat naik gambar bogelnya bersama teman wanitanya di blognya bakal berhadapan dengan inkuiri disiplin.

Menurut National University of Singapore (NUS), pemegang biasiswa Asean, Alvin Tan Jye Lee telah diberikan surat tunjuk sebab sebelum sebuah jawatankuasa mengambil tindakan lanjut diambil terhadapnya.

Jurucakap NUS berkata The Straits Times of Singapore memberitahu, Tan yang juga pelajar jurusan undang-undang tidak menerima biasiswa berkenaan kerana dia sedang bercuti.

Tan telah dinasihatkan agar membuang semua gambar dan video yang dimuatnaik sebelum ini.

Jurucakap itu berkata pihak universiti mempunyai proses pemilihan ketat terhadap penerima-penerima biasiswa berdasarkan pencapaian akademik mereka dan pencapaian peribadi.

"Ini bukan memberi bayangan bahawa semua sarjana-sarjana kami seperti dia (Tan).

"Kebanyakannya pelajar-pelajar kami memberi sumbangan yang bermakna terhadap komuniti NUS, " katanya. -mstar

Malaysian scholar in Singapore courts controversy with ‘sumptuous’ sex blog.

KUALA LUMPUR, Oct 16 — A Malaysian National University of Singapore (NUS) law scholarship holder has stirred up controversy after he posted photographs and videos of his girlfriend — also from Malaysia — and him having sex, on his blog, which he has been forced to remove after it went viral in recent days.

Alvin Tan Jye Yee told Yahoo! Singapore that he had taken down his joint sex blog with his girlfriend “because there’s been too much trouble for this and we want to stay out of trouble”.

The NUS student said erotic photos and videos of himself and his girlfriend going viral was “exciting”, according to Yahoo! Singapore.

On the site “Sumptuous Erotica“, Tan and his girlfriend Vivian Lee said they loved posting details of their sex life on the web “for everyone to enjoy” and that they uploaded only self-made content.

Tan and Lee are understood to be back home in Malaysia.

According to Singapore’s Straits Times, Tan went to Singapore on an Asean scholarship in 2004 and attended Xinmin Secondary School and Raffles Junior College.

The newspaper said he went on to NUS on an Asean undergraduate scholarship and took a leave of absence last year to start his own firm.

He told the Straits Times that he aims to return to NUS in January to finish his studies.

Tan began posting the photos and videos of himself and his girlfriend, a 23-year-old Malaysian whom he got to know through Facebook, on his private blog last month.

On Sunday, he posted the blog’s address on the popular HardwareZone forum, the Straits Times reported.

“It exploded from there.

The last I checked, we had about 20,000 page views when previously we had only about 1,000,” he said.

“What can (NUS) do? Terminate my scholarship or expel me? I can’t say I will be fine with it, but if it happens, I can accept it.

I’ve started my company and I have my own savings,” he added.

In an interview with Yahoo! Singapore this morning, Tan talked about why he started the blog and about facing the consequences of his postings.

“One fine day, we were just fooling around and my girlfriend had the idea of taking nude photos, just taking them, not necessarily uploading them.

With more and more photos that we took, we started to want some sort of recognition for our work so we started uploading them on FB but we blurred out the critical parts,” he said.

As the photos kept on getting flagged and being taken down, he said they started the blog at the end of September this year.

He and his girlfriend have even been approached by companies in Singapore to endorse sex toys and lingerie, he disclosed. -TMI




7 comments:

View Comments/Post a Comment

7 comments:

Anonymous said...

Harapkan otak je pandai tapi tak de akhlak, moral buat ape???

Tok Wa said...

Ada ka patut dia kata di barat orang tak kisah pun muat naik aksi sex, dia kata kita ni kolot, fikiran tak terbuka, apa yang dipaparkan perlu dilihat dari sudut seninya.... pungk..g dia. Ini la jadinya bila tak dibasuh betoi2 sebelum ke luar negara ! Tanggungjawab sapa ni ?

Anonymous said...

macam macam perangai budak pandai zaman sekarang. terlebih pandai akal duniawi tapi kekurangan pendidikan agama menyebabkan kehidupan mereka kosong, merana secara diam tanpa disedari, akal mental menyiksa diri tanpa menyedari.

bila keaddaan sebegini sudah berlaku, agak payah untuk menerus kehidupan kecuali bercucuk tanam di kampong kerana orang ramai malu bersama mereka yang kurang akhlak sebegini.

sebulan dua berlalu, si betina tinggalkan si jantan...kalau di singapura, yang pendek akal akan terus buat bunjee jumping dari flat mereka hala ke bumi, dan Gol!

Anonymous said...

lah dia kan non-muslim.. biaq la dia nk buat apa pon.. jgn kacau agama kita ja..

Anonymous said...

Kalau kad Malaysia dia ni dah layak jadi Tim.Presiden MCA.

Anonymous said...

Boleh jadi suasana hidup di Singapura menjadi salah satu faktor dia berbuat demikian. Kita kena faham amalan seks bebas sudah berada pada tahap parah di Singapura dan ianya sudah pun jadi krisis sosial di Singapura. Jadi saya boleh simpulkan disini bahawa pelajar M'sia ini sudah terpengaruh dengan budaya tidak sihat di Singapura. Kepada semua Rakyat M'sia adakah anda mahu apa yang berlaku di Singapura berlaku juga di M'sia? Kalau tidak, TUKAR lah pada PRU akan datang sebelum ia menjadi parah.

Anonymous said...

budaya presiden MCA?

Kembali ke Laman Utama




Tajuk-tajuk Terbaru di Kelab GB: