24 Sep 2012

Maka Akhirnya Raja Nong Chik Sembelih Lembu Betina Lembah Pantai Itu


RRaja Nong Chik Sedia Bertanding Di Lembah Pantai

KUALA LUMPUR: Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin telah menyatakan hasratnya untuk bertanding kerusi Parlimen Lembah Pantai pada pilihan raya umum ke-13, kepada pucuk pimpinan Barisan Nasional (BN).

Ketua Umno Lembah Pantai itu berkata, beliau telahpun memaklumkan perkara tersebut kepada Perdana Menteri.

"Saya telah banyak kali memberitahu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum ini, sekiranya saya dicalonkan dalam pilihan raya ke-13 kelak, saya mahu bertanding di Lembah Pantai walaupun ia dikatakan sukar untuk dimenangi, berbanding Putrajaya dan Labuan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri Program Pencegahan Jenayah anjuran Persatuan Alumni kaum India Universiti Malaya (PANI-UM) dengan kerjasama Persatuan Kemajuan dan Kebajikan Masyarakat Lembah Pantai di Taman Bukit Angkasa, Pantai Dalam di sini, Ahad.

Kerusi Lembah Pantai disandang Nurul Izzah Anwar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dengan mengalahkan Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil pada pilihan raya umum 2008.

Ditanya mengapa beliau memilih bertanding di Lembah Pantai, Raja Nong Chik berkata, beliau menetap di kawasan itu, lebih 25 tahun dan berkhidmat kepada masyarakat setempat dalam apa jua keadaan.

"Saya mempunyai banyak pengalaman dalam menyelesaikan pelbagai masalah dan isu-isu berkaitan masyarakat setempat dan bukannya seperti beberapa anggota politik lain yang hanya aktif ketika musim pilihan raya sahaja.

"Sudah tiba masanya untuk saya berkhidmat sebagai wakil rakyat dan benar-benar membuat kerja untuk warga Lembah Pantai.

"Bagaimanapun, saya akur sekiranya pucuk pimpinan memilih calon lain untuk kerusi Parlimen Lembah Pantai," katanya.

Mengenai Program Pencegahan Jenayah anjuran PANI-UM itu, beliau mahu penduduk setempat dan persatuan penduduk bekerjasama dengan pihak polis dalam menangani kejadian jenayah, di sekitar Lembah Pantai.

Katanya, penduduk perlu berperanan mencegah jenayah dan mengamalkan langkah keselamatan bagi mengelak diri menjadi mangsa serta melaporkan sebarang aktiviti jenayah, termasuk penagihan dadah atau mencuri kenderaan.

- BERNAMAUlasan GB

Tepat seperti yang GB katakan sebelum ini bahawa Calon BN Lembah Pantai: Sharizat Bakal Disembelih, Nong Chik Ambil Alih

Petikan ulasan GB dulu:

Patutlah Najib menyatakan beliau gembira Sharizat ambil cuti 3 minggu (atau memang perancangan Najib arahkan Shahrizat bercuti?) Rupa-rupanya ada perancangan lain, untuk meletakkan kawan karib Rosmah Mansor, iaitu Raja Nong Chik, menteri bertaraf senator, untuk bertanding di Lembah Pantai. Kini Nong Chik melilau di sekeliling Lembah Pantai untuk pamer diri sebagai calon Lembah Pantai, menyerang Ahli Parlimen sekarang, Nurul Izzah Anwar.


Laporan sebelum ini
klik untuk baca

5 ulasan:

Awanama berkata...

anak raja palsu ni memang suka perasan...kah kah kah

Awanama berkata...

RAJA APA/ RAJA KAPURRRRRRR....

Awanama berkata...

Salah makhluk tuh jugak. Yang dia pergi tunjuk 'leher' dia yang panjang dan ranggi dikala si raja tuh (benar ke encik nong tuh berkerabat dengan raje..?) sedang 'mengasah asah parang' dia untuk bercalon.

Awanama berkata...

Elok lah Raja Nong Chik masok lembah pantai bagi jalan mudah Nurul Izzah menang. Sebabnya semua penduduk sana dah tahu Nong Chik ni tak clean....dengan sejarahnya. Kalau di letak Shahir Samad susah juga Nurul Izzah nak menang. Betul tak?

Raja Bersiong berkata...

Dia konfiden menang sebab dah banyak sumbang sejadah.