21 Okt 2016

Terbeliak Mata... Khairul Azwan Kalah Saman Fitnah, Diperintah Bayar Kos RM73K Kepada Rafizi

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam menolak saman fitnah Naib Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairul Azwan Harun terhadap Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli.

S Nantha Balan mengarahkan Khairul Azwan membayar kos sebanyak RM73,000 kepada Rafizi. Ia termasuk bayaran RM23,000 yang Rafizi terpaksa terpaksa tangungg untuk mendapatkan dokumen-dokumen dari Australia.

Khairul sebelum ini telah mengemukakan saman fitnah berkenaan dakwaan Rafizi melibatkan transaksi hartanah MARA bernilai RM63 juta.


Tindakan undang-undang tersebut dibuat selepas ahli Parlimen Pandan itu gagal memohon maaf dan menarik balik kenyataannya.

Rafizi sebelum itu mendakwa lima pemimpin Pemuda Umno terbabit dalam tiga pembelian harta tanah di Australia yang belum didedahkan, iaitu 746 Swanston Street, 333 Exhibition Street dan 51 Queen Street.

Hakim berkata, Rafizi tidak menunjukkan sebarang niat jahat kerana dakwaan itu dibuat berdasarkan kajian sendiri.

"Perkara ini wajar jika disiasat dan diberi perhatian kerana ia melibatkan kepentingan awam," kata hakim.





FEATURED ADS


17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ermmmm celah gigi depa je jumlah tu.... 73K ???
byk la dalam dapur umah depa tu... cer cek... ontah2 tunai berlori2 ada kat dalam tu

Tanpa Nama berkata...

Naib pemuda umno johor ni mmg bangang dari dulu lg. .bikin malu umno saja

Tanpa Nama berkata...

Hakim kata Rafizi buat kajian bukan macam pil kuda main tuduh. Sama lah dengan kes tak bayar RM 10,000 pada LGE, tak ada fakta, bila kena saman tak nak bayar.

Pemuda UMNO saman sebab jika Rafizi kalah bermakna dia bersih dari terbabit dalam tiga pembelian harta tanah di Australia.

Sekarang mungkin dokumen yang Rafizi terpaksa bayar RM 23,000 menunjukkan urusan jual-beli harta tersebut

Dia ingat Rafizi standard Tontowi lokek keluar duit, nak bayar charge video pun orang bayar kan.

Sekarang ceritanya ialah UMNO yang melingkopkan MARA..

Tanpa Nama berkata...

Bila masa khairul ni naib pemuda umno johor? Cer kalau nak komen tu berfakta sikit.

Tanpa Nama berkata...

Respek dengan hakim bila hakim kata " Perkara ini wajar jika disiasat dan diberi perhatian kerana ia melibatkan kepentingan awam," kata hakim.

Kata-kata ini sangat tepat pada SPRM, KPN dan pemimpin-pemimpin UMNO.

Tanpa Nama berkata...

Bayar, jangan x bayar...... Bolehlah diSIASAT sekarang. Buat laporan polis sekarang.... Amik KAU!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Dia memang dulu,kini Dan selamanya

Tanpa Nama berkata...

SPRM , KPN ada berani kah..!

eyda berkata...

Pelik gak bila masa plk johor ..hishh..

Tanpa Nama berkata...

azwanbro bangang ni pemuda umnongok perak laaa

Boley Jalan berkata...

Bila kalah, dah tak ngaku dah!.....kalau menang inilah pendekau bangsa johor......ala kan banyak mana pun bayor jelah! Takut nanti tak boleh jadi mp ganti mat kwailan.

Tanpa Nama berkata...

Umno Perak pun tak ngaku dia ni pemuda umno negeri ni.
Budak paling bangang...

Tanpa Nama berkata...

Pokoknya bukan johor atau Perak atau .... the point is Pemuda Umno. Lain kali klu nak saman Rafizi cek fakta kamu dulu. Rafizi tuduh dgn fakta, bukan main ikut emosi. Dah lah melayu terkenal dgn emosinya. Bukan setakat itu saja, takkan tak nak siasat kes MARA yg melibatkan pemuda umno ni? Takkan asal umno saja, lepas

Tanpa Nama berkata...

Bukan masalah nak bayar... nie nameny kena proceed dgn siasatan... kasi berkas biawak2 nie...

Pemuda buat program futsal aje level dia, lebih pada tu jahanam...

Pak Dukun 7170 berkata...

Heeemmmmm...belakang parang bodor punye khairul. Aku ingatkan mung buleh menang kes ni...tapi takpe lah muga mung pong doh bodor supo labi katup...

osman berkata...

SPRM Dan PDRM tunggu APA lagi segala bukti2 penyelewengan telah pun ada ditangan Rafizi Ramli.

Tanpa Nama berkata...

Kebenaran dah mula terserlah...fikir fikir kan sahabatku