24 Feb 2016

[VIDEO] Jangan Sebut Nama Rosmah....

Najib, Rosmah dipersenda lagi

PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak terus dijadikan bahan lawak jenaka di media sosial.

Menerusi video terbaru yang menjadi viral, dua lelaki yang berlakon seperti pasangan kekasih di dalam kereta menyebut nama Perdana Menteri dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor.



Berdasarkan perbualan, kedua-dua lelaki terbabit cuba mengaitkan nama Najib dan Rosmah sebagai satu perkara yang sangat sensitif untuk disebut pada masa ini.

Visual berkenaan telah dimuat naik oleh pengguna Facebook yang menggunakan nama Emee Zainal.

“Kalau I jadi pokok you jadi apa?

I jadi monyetlah, balas lelaki tersebut.

“Kalau I jadi t**i, you jadi apa. I jadi lalatlah…haha sweet lagi.

“Kalau I jadi Rosmah?

Balas lelaki itu; kau ingat aku nak jadi Najib.

Diakhir video tersebut ditulis, Emee mengalami kecederaan berat dan dikejarkan ke hospital.

“Berhati-hatilah bergurau kerana “Najib” adalah isu yang sangat sensitif..Takde siapa nak jadi seperti Najib,” menurut tulisan pada video berkenaan.

Sehingga berita ini ditulis, video tersebut telah ditonton lebih 622,000 kali dan mendapat lebih 10,843 perkongsian dengan 5,644 menyukainya. -FMT

9 ulasan:

air gunung berkata...

Kah kah kah kah...

pemuda parit kings berkata...

Hahahahahahaha....

Ali berkata...

Ada je idea korang ni...Syabas

Awanama berkata...

Hehe...blog pn kene hati2 dah skrg.blog mountdweller dh kene block...huhu

Malaysiabaru berkata...

PKR

kenapa kurand disiplin di DUN penang.... Menyokong usul umno

Di mana tambat laut di mulakan zaman umno dan DAP di iikat kontrak pampasan berbillion jika DAP tamatkan

Menangis pulak adun pkr dan pemuda dan azming aw aw aw...

Hapuskan double agent dlm pkr seperti khalid gagap !!!

GB tolong ulas ... Ini amat penting

Awanama berkata...

Brother tu sanggup jadi monyet dan jadi lalat jika mak we dia busuk macam taik. Namun tidak sesekali sanggup menjadi najib.

HAHAHA...

Aduiiii...

pemuda parit kings berkata...

Nk kata bebal x...boleh jadi adun dan parlimen...pelik sungguh iQ diorg nih...ker....x faham....apapun jd manusia harus dpt pendpt dari 2/2 belah pihak utk penjelasan yg mutlak...bukan terus menyokong sebarang usul...ngok betul...hahaha...

Awanama berkata...

Pada pendapat aku, tak yahlah sentuh tentang tu. Kita terus sahaja dengan matlmat perjuangan untuk kesejahteraan rakyat demi mencari keredhaan Allah.

Awanama berkata...

Mana ada sokong UMNO, tu berkecuali, ada baca EIA report tak? Jgn tgk tv3 suku lps tu buat ulasan bangang. Respectla PKR sbb teguran dibuat bkn atas kapasiti individu, tp kapasiti parti. Azmin brjuang dan berpengalaman luas termasuk gerakan reformasi.