26 Mac 2014

Selepas Ditegur Australia, Najib Terus Buat U-Turn Macam MH370 Jugak...

Menteri Pertahanan Australia Sindir Najib Razak Sebar Spekulasi Isu #MH370.

Tue dia. Aku pun dah pening. Padahal tiada mana2 ahli keluarga aku dalam tue. Kalau ada? Usah kata pening aku rasa. Marah, sakit hati, geram semua cukup kot.

Apa sudah berlaku neh Najib oi.

Lihat ;

Kata menteri pertahanan Australia ;

1. SEMUA ADALAH SPEKULASI sehinggalah serpihan pesawat ditemui.
2. Kenyataan dibuat sejurus Najib umumkan penerbangan MH370 berakhir di Lautan Hindi.
3. Katanya semua info2 berkaitan MH370 adalah berbaur spekulasi semata2.
4. Sehingga kita menemukan apa2 bukti, objek, serpihan yang boleh mengaitkan ia dengan kehilangan MH370 maka semua kesimpulan berkaitan MH370 adalah bersifat spekulasi.
5. Kenyataan ini diulas berdasarkan kepada data2 yang diserahkan oleh firma INMARSAT dari UK yang disampaikan kepada Najib Razak sebelum ia diumumkan di dalam sidang media pada malam semalam.
6. David Johnston menegaskan walaupun dia tak menafikan data2 dari satelit berperanan membantu penyiasatan namun sehingga ada penemuan serpihan berkaitan MH370 ditemui maka semua kesimpulan yang dinyatakan adalah spekulasi semata2.

Untuk rekod ;

1. Kelmarin Najib umumkan perjalanan MH370 berakhir di selatan lautan hindi.

2. Ramai yang membaca ia sebagai Najib mengumumkan kematian mereka2 yang terlibat.

3. Astro dan semua media serta station tv memainkan ucapan takziah.

4. MAS juga menghantar mesej meminta maaf dan menyatakan kekesalan yang amat kepada 1,000 ahli keluarga mangsa dengan menyebut tiada yang terselamat (akibat pengakhiran MH370 di lautan hindi).

5. Selatan lautan hindi tue takde pulau dan tempat2 yang boleh melakukan pendaratan.

6. Sebab tue MAS membuat kesimpulan begitu.

7. Itupun ramai yang mempersoalkan MALAYSIA kenapa selepas 12 hari baru nak umumkan sedangkan data satelit telah diperolehi awal2?

8. Actually kalau ikut INMARSAT mereka perlukan masa untuk lakukan analisis.

Sekarang yang penting satu je. Kerajaan kita sebenarnya apa pendirian mereka? Aku keliru la. Nak cakap dorang meninggal ke hilang ke ataupun belum dijumpai? Lebih baik bagi satu gambaran yang jelas. Kita nak cerita2 pun senang. Ini kang kita sebut lain, orang marah kita pula. Macam mana? Ce citer. -sozcyili

Najib kelmarin dah buat sidang media. Katanya "ENDED" (Berakhir) hingga media & rakyat buat kesimpulan terhempas. Berdasarkan satelit IMMARSAT.

5.30 PETANG 25 MAC 2014(Semalam)

Kata Najib, "masih tunggu keputusan muktamad pihak berkuasa Australia".

ADMIN: Ini menimbulkan lebih banyak tanda tanya. Kenyataan PM boleh berputar-putar. PM harus peka tentang statement beliau. INI MELIBATKAN NYAWA DAN HUBUNGAN ANTARA NEGARA.

1. Patutkah keputusan berakhirnya MH370 di Lautan Hindi hanya berasaskan SATELIT IMMARSAT..?
2. Kenapa bukan dengan penemuan bangkai Pesawat atau Kotak Hitam atau lain-lain yang bersangkutan dengan Pesawat..?

-fb mahar.yusof



Until debris is recovered and positively identified, any information about the search for the missing Malaysia Airlines flight MH370 is speculation, Defence Minister David Johnston says.

Malaysian Prime Minister Najib Razak, however, was more confident of the plane's demise, announcing it had crashed into the Indian Ocean southwest of Western Australia, although there is still no more detail on how it got there after going missing on March 8.

"Its last position was in the middle of the India Ocean west of Perth," Mr Najib told a press conference in Kuala Lumpur, based on new analysis by the UK Air Accidents Investigation Branch and tracking company Inmarsat.

Inmarsat said satellite handshake "pings" from the missing jet were compared with other tracked commercial flights to determine it flew along the southern corridor from Kuala Lumpur and crashed into a remote part of the Indian Ocean.

Senator Johnston said while the British data was all the authorities had to go on, he stressed no debris had yet been recovered from the extensive search area.

"The turning point for us, I think, will be when we pull some piece of debris from the surface of the ocean and positively identify it as being part of the aircraft," he told reporters in Perth on Tuesday.

"This is a mystery, and until we recover and positively identify a piece of debris, everything is virtually speculation."

He said the search continued to be "fairly urgent" given there are only some 13 days of life left on the beacon battery that would pinpoint the location of the black box.

But poor weather caused the international effort to be suspended on Tuesday, and looks set to continue on Wednesday.

The RAAF's Air Marshal Mark Binskin said the British data "seems to indicate more surety that it went down in the southern Indian Ocean".

He said the search wasn't just like looking for a needle in a haystack - "we're still trying to define where the haystack is".

A new Australian RAN asset, offshore support vessel Ocean Shield, along with several Chinese ships and Korean P3 Orions, will boost the search effort in coming days.

"The aim for her will be working with specialist equipment on board so that as we further refine the search area, that we might be able to go out and look for the black box," Air Marshal Binskin said.

Buoys have been deployed to measure the current in the area and keep track of the debris field.

Meanwhile, Malaysian authorities and the national carrier have faced a storm of outrage after Mr Najib's declaration, which was revealed to relatives of the plane's 239 passengers and crew via text message. Malaysia Airlines said it had tried to spread Mr Najib's message with tact before the prime minister spoke.

"Wherever humanly possible, we did so in person with the families or by telephone," airline chief executive Ahmad Jauhari Yahya said.

Scores of Chinese relatives marched on Malaysia's embassy in Beijing on Tuesday, shouting slogans including "The Malaysian government are murderers".

And China's government demanded authorities in Kuala Lumpur hand over the new satellite data. Prime Minister Tony Abbott said the visa fees of bereaved families wishing to come to Australia would be waived.

MH370 last made contact over the South China Sea halfway between Malaysia and Vietnam. For reasons unknown, it backtracked over the Malaysian peninsula and then flew on for hours.

The search swung deep into the Indian Ocean last week after large floating objects were identified in initial satellite images.
-ninemsn.com


27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bila ketua kangkung berkata-kata.....

semua jadi pening....

0ne kangkung....

malaysia boleh...

Tanpa Nama berkata...

Teringat..sekejap kata saiful dtg nak minta biasiswa,kemudian lain cerita pulak(itu dlm negeri).rupanya luar negeri pun boleh tukar2 cakap...tapi bila mcm ni kesian pulak kena presssure.( ke x boleh kesian,sbb takut cenderung kat org zalim?)

Tanpa Nama berkata...

GB, lepas Najib buat U-Turn terhempas ler nampaknya lepas ni...

Tanpa Nama berkata...

Anon 3.49 PM..... AAMEEN AAMEEN YA RABB BAL 'AALAMEENN...!!

seriously.....dari day one sebelum 370 hilang terdapat kemusykilan...iaitu siapa yg sepatutnya jadi kapten flight ke Beijing...pertukaran last minute...dari pesawat airbus ke boeing.......jengjengjeng.......airbus is french-made...apa mungkin sistem kendaliannya tidak dapat di manipulasi oleh pesawat kedua tu?

Tanpa Nama berkata...

Tak PAYAH NAK KESIAN.KESIANKAN DIRI KITA RAKYAT MALAYSIA YG SELALU KENA TIPU.HARGA KEHIDUPAN KITA RAKYAT MALAYSIA PUN DAH TERHEMPAS DGN SEMUA BARANG NAIK KOS KHIDUPAN NAIK MASALAH SOSIAL TERUK .ADA DIAORANG KISAH?

Tanpa Nama berkata...

Ok,terima kasih kerana ingatkan Barang Naik harga.dah hilang kesian.syukran ya akhi.

khairul anwar berkata...

Assalamualaikum,wr,wb,
Salam kenal,,sebelumnya. Menarik sekali analisa2 yang saudara tulis di Blog Ini,saya tertarik dan senang sehingga menambah pengetahuan kita, yang membacanya,Sepertinya memang sejak awal Pemerintah Malaysia telah mengetahui Hal ikhwal musibah MH 370,bahkan pemerintah Malaysia ikut dalam skenario besar dari"kekuatan besar" yang menjalankan skenario hilangnya MH370.Benar sekali ada beberapa penumpang yang bukan" person biasa",ikut dalam penerbangan ini. Ada muatan yang bukan hanya sekedar "buah Manggis"namun "equitmentStrategic"yang juga ikut dalam penerbangan,,,Analisa yang menrik dan mencerdaskan saudara2 serantau dikawasan ini sangat baik untuk disebar luaskan, terima kasih. wassalamualaikum,wr,wb.

Tanpa Nama berkata...

Kelemahan najib kerana mempunyai penasihat2 yg makan gaji buta...setidak tidaknya beliau selidik dulu bila dapat berita terutama dari golongan kafir dan fasiq. Adakah takdir najib seperti bapanya .....

Tanpa Nama berkata...

eehhh mcm komer tak faham2 lg siflip-flop nie..........sebelum ni rakyat negara ini...sekarang nie melibatkan rakyat negara lain.....baru padan muka dier......flip-flop lagi.....sepatutnyer humbankan siflip-flop ni ke lautan hindi.....confirm hidup....jerung pun tak nak.....sbb dia pegang C4...hihihihihi

Tanpa Nama berkata...

Sorilah Jib, dengan oghang kampong, oghang pelda ko boleh kelentong. Ni world lah....

Tanpa Nama berkata...

Tak sabar nak tukar kerajaan. Kalau dapat pemimipin yang hebat tentu orang akan percaya dan hormat. No question...

Tanpa Nama berkata...

Statement pertama tu ok lagi, tapi yg dia pi ucap takziah tu kenapa? Tau2 la perangai org China lagu mana, Najib ni mmg jolok sarang tebuan betul. @ tak sabar2 ke nak tutup kes ni? Nasib la Najib, Allah Maha Kuasa atas segala2nya. Masa utk muhasabah diri.

Tanpa Nama berkata...

Curve dari satelit Inmarsat meletak Koridor Utara dan Koridor Selatan yang melibatkan Selatan Lautan Hindi tetapi ramai yang tidak menyedari curve itu turut melalui Semenanjung Malaysia yang dikecualikan dari pencarian. Bagaimana kalau isyarat terakhir MH370 sebenarnya datang dari satu lokasi di Malaysia?

Tanpa Nama berkata...

Kalau dah tak ada bukti apa2 serpihan ke kotak hitam ke bangkai kpl tu ke..acam mana boleh senang2 kata tamat di lautan hindi...
Mengapa mudah percaya kpd kuasa besar yg sentiasa mengambil ksempatan nak buli negara lemah. Sekarang mereka dah berjaya mengetahui cara terperinci darat dan lautan sebelah sini...
Sebab tu kita perlu kecangihan sendiri sepertimana yg Allah suruh.
Tapi sayang kekayaan kita digunakan kearah pembaziran benda lain bukan pertahanan.. kalau ada pun kpl selam jet sukoi rada tentera hentah apa...jadinya..

Tanpa Nama berkata...

banyak perkara yg masih menjadi teka teki. dimanakah najib dan rakan yg sewaktu dgnnya sebelum, semasa kejadian ini berlaku...? dengan siapakah najib berjumpa baru2 ini?

Tanpa Nama berkata...

Adalah sangat menyedihkan dan laporan ini membuat suatu kesimpulan penting, Amerika Syarikat sebenarnya menyembunyikan fakta "kehilangan" Penerbangan MH370 kerana mereka juga sebenarnya telah berbuat demikian selepas peristiwa 11 September 2011 apabila rejim Bush "menghilangkan" penerbangan American Airlines Flight 77 yang membawa 64 penumpang dan anak kapal selepas secara palsu mendakwa ia akan menghentam Pentagon, tetapi kemudiannya telah disahkan oleh CNN perkara berkenaan tidak berlaku

Tanpa Nama berkata...

memang 'world' lah ko Jib... kalah mawi.

Tanpa Nama berkata...

Selama ini dia lupakan Allah dan sekarang Allah jadikan dia lupa diri sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Banyak sangat dok menipu memfitnah org.. akhirnya dia kena tipu balik... ini dunia jib..
nahas kau kalau tak kena cara dng puak yahudi dunia ni...
Sekarang jumpa buku dng ruas penipu lawan penipu besar dunia... baru terbeliak biji mata.. tengangga mulut.. tak panggung kepala terkencit dlm seluar... jeng.. jeng... drama baru bermula entah bila akan berakhir... yahudi amerika australia israel dah main kasar.. negara lain tunggu dan lihat..
cina sedang kumpul maklumat untuk serang balas.. yg jadi mangsa nanti siapa pula.

BaDiN berkata...

terlalu gopoh untuk kedepan kononnya aku terbaik antara terbaik dalam SAR,Australia lebih maju drpd kita pun tak sanggup untuk letakkan fullstop.China tak berpuas hati atas sikap PM kita yg terlajak pandai walhal itu baharu bayang2 benda yg hilang TETAPI terus berkata itulah barangnya yg dicari.PM minoriti yg memerintah majoriti tak sedar lidahnya hampir bercabang tiga atau lebih.Dunia sdg memerhati gelagak Kerajaan Malaysia YANG LEBIH SUDU DARI KUAH.Belum apa apa sdh BERSILA SEBELUM DUDUK.Ini bukan kecil punya kes jangan pula AKIBAT NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA.Atas nasihat siapa hingga sanggup mengambil risiko.APCOkah atau hanya SEPUPU yang diajak berbincang bersama sama sekutunya.DiManakah Taraf Profesional BN hingggakan benda yang BELUM PASTI sudah dicop PASTI.KERANA MULUT BADAN BINASA,KERANA KERAJAAN BN CUAI HABIS SATU MALAYSIA MENANGGUNG AKIBATNYA.Aku Sebagai Rakyat tidak akan bersetuju untuk berkata BENAR SEBELUM IANYA SAHIH & NYATA benda ini Sebahagian Dari MH370.mungkin betul kata Tun mahathir hanya yg Bodoh Bodoh je ada dalam Umnoo.

Tanpa Nama berkata...

suka juga melihat tugas baru PM kita
yg lantik sebagai pembaca berita utk MH 370...
tapi di bawah media mana....
siaran baru ker..?????


lenggang...si kangkung lenggang
lenggang di tepi paya...

undi anda penentu masa depan...

Tanpa Nama berkata...

yang dibimbangkan.., apakah ada manusia yang akan gunakan cara yg sama disebalik kejadian 'misteri' MH370 khususnya dlm menyekat kemaraan pembangkang.

Katu Lutong Pongan berkata...

Tempat najib tu sepatutnya dah lama dipegang oleh anwar...

Tanpa Nama berkata...

NAJIB ABDUL RAZAK, cara sebutan ketika mebaca TALKIN,

APA YANG KAMU LAKUKAN SEJAK 08/03/14 HANYA MENGUKUHKAN REALITY BAHAWA AWAK ADALAH MENTERI YANG INCOMPITANT, BANGANG BODOH DAN MANGSA NASI TANGAS.

PM AUSTRALIA LEBIH TERBUKA DAN BERANI DLM MENGHADPI KENYATAAN.

MALU RAKYAT BER PM SEPERTI najib razak.

Tanpa Nama berkata...

Erm. Bukan ke kebanyakan golongan elite dan super rich kat sini geng illuminati ke?

Tanpa Nama berkata...

Salam.khilangan mh370 masih lg menjadi teka teki.dari tragedi menjadi misteri.bknlah utk menyebelahkan mana2 pihak.dlm hal ni kita haruslah bkerjasama.mngkin ada sbb mngapa pm umumkan sblum ni mengapa mh370 brakhr di lautan hndi.cuba kita fikir.mmg lah kita nak smua maklumat disampai pda kita tnpa disembunyikan apa.kdg2 tak smua mklumat kta dpt kongsikan spnuhnya.bkn apa.kdg2 kita yg dgr.cpt sgt melenting.sdgkan isu tu stu spekulasi shj.bkn mudah nk cri.nk kesan dlm masa trdkat.dgn pelbgai spkelulasi yg bnar dn tdk.smua ni memerlukan ksabaran.

Tanpa Nama berkata...

Bukankah najib bangang juga buat spekulasi dengan menyatakan pencari hm370 tamat dilautan hindi, sedangkan Pm Australia tidak berani mengumukan cebisan yang ditemui sebaga mh370. Bukankan ianya kospirasi dari najib.