9 Feb 2014

MyDin Tarik Balik Seluar Dalam Bergambar Masjid


Gambar seluar dalam kanak-kanak yang mempunyai gambar masjid yang dikeluarkan Thunder Storm Sdn Bhd dan dipasarkan di pasaraya besar Mydin mendapat kecaman pelbagai pihak setelah dimuat naik di Facebook.

Gambar di atas yang dikongsikan di laman Facebook Saya Anak Melaka yang dianggap ramai pengguna Mydin tidak peka dengan produk tersebut. Setelah dimaklumkan pihak Mydin bertindak segera mengeluarkan produk ini daripada rak pasaraya mereka.


Thunder Storm Sdn Bhd, turut meminta maaf kepada umum dan membuat penjelasan seperti di bawah.


Diharap mereka lebih berhati-hati selepas ini. -ekeleh

7 ulasan:

Awanama berkata...

mydin kan spesis eeeeee....apa tindakan pejuang2 melayu cap umno

Awanama berkata...

Seperti gambar najib dan rosmah saja.....

Pengguna prihatin berkata...

Thunder Storm mintak maaf tu satu hal

yang mereka pergi PRODUCED seluar dalam berilustrasi MASJID tu apa kes? Tak sengaja? Kanak-kanak ke yang buat kerja di situ? Tak ada QC? Tak ada manager?

Awanama berkata...

dimanakah penghormatan terhadap agama? saya lihat, seperti tiada lagi nilai sivik. apakah tindakan yang sewajarnya?

Awanama berkata...

MYDIN itu kan kaum EEEEE macam yang buat kelam kabut kangkong in Pulau Pinang.

Bagi EEEEEE , ini hal biasa lah.
Duit iti lagi penting aper !

Awanama berkata...

hah...zul dan mustafa.....boler potong leher ayam lagi sekali.apa mcm ayahanda ayahanda sume,dayus ler jika tak potong leher ayam.jgn sampai aku penampor ayahanda ayahanda jika tak potong ayam.wajib tu dlm mahzab ngo melayu ahli sunnah wal jamaahumno.

Awanama berkata...

Mydin tu syiah boh.. tak tau ko..kjaan pelihara syiah...tu lah sekor.