21 Dis 2014

[BERGAMBAR] Perjuang Kalimah ALLAH Stail PERKASA: Dedah Dada Merata-rata!


Gambar-gambar konvoi bermotor PERKASA pertahankan kalimah Allah.

Hai perkasa. I dengar u nak pertahankan kalimah Allah. Lebih tepat you nak pertahankan kesucian kalimah Allah dari digunakan oleh mana2 pihak non muslim di malaysia be it kristian ke sapa ke seme tak boleh hanya muslim je boleh menggunakan ia.

Itulah tujuan asal you all seme berkonvoi semalam. Menggunakan motor. Konvoi bermotor nama diberi. Matlamat pertahankan kesucian kalimah Allah jadi sasaran.

Maaf, i tak dapat join. Bukan sebab busy. Atau malas. Cuma i tak cukup alim macam you all.

Terus terang. Bagi orang macam i, momantai la kristian nak guna ke apa ke nak gunakan Kalimah Allah.. dalam bible ke dalam gereja ke apa ke.. lantak la.

Itu bukan my biggest concern, currently.

Boleh dikatakan aku tak memandang non muslim ancaman kepada akidah umat islam.

Boleh dikatakan aku beranggapan ada isu yang lebih penting untuk diselesaikan dan ditumpukan berbanding isu kalimah Allah itu.

Maka, begitulah aku berfikir.

Jadi, PERKASA i am so sorry because not supporting your cause. Apa pun tahniah ek, cara korang pertahankan kalimah Allah agak unik untuk direnungkan.

Well, yang harus itu harus hukumnya. Yang wajib itu wajib hukumnya. Sebelum pertahankan yang harus, marila kita mengimani yang wajib, oke? Bai. -malaysiansmustknowthetruth



ULASAN GB

Hukum kebenaran dan keadilan verjalan. Terserlah siapa "munafik" sebenar dalam masyarakat kita...

27 ulasan:

Awanama berkata...

Maaflah i x dapat join same. I memang nak join sangat tapi bini i x beri join. Dia suruh duduk kat rumah je.

Awanama berkata...

Bape hinggit la dapat time buat benda bangang nie...kesian betul...

Awanama berkata...

Kesian Kat budak 2 tu ya

Awanama berkata...

yang wajib utk diri sendiri tak pakai benda merapu yg dihebohkan bengong lelaki perempuan bersama panaskan badan tak tutup aurat apae daaaa ni perkasa menjahanamkan ugama.

Awanama berkata...


Gang UG tak nak bergambar sama kah ?

along99 berkata...

Kalaulah ilmu agama tak setara mana, tak ngape, guna akal logik dan waras pun dah dapat nilai, apa ker benda nak pertahan kalimah Allah macam gitu ! Gambar tu pun dah dapat menceritakan segalanya............ptuih !

Awanama berkata...

Nak pertahankan kalimah Allah tapi tuntutannya tak ikut, tak malu ke?

5sal berkata...

kawe pong ingin joint gak tapi lembu2 kawe tak masuk kandang lagi.kawe takut nanti lembu2 mak cik ijat mari duk ngorat lembu2 kawe.sori perkosa kawe lebih sayang lembu2 kawe daripada gi wat benda yang dak paedah tu.banyak dosa dari pahala. laa kum diinikum waliyadiin.x gitu!

Awanama berkata...

org yg tak ikut perintah Allah nak pertahankan kalimah alif lam lam ha. sama ler mcm org yg tak tinggal solat, buat solat hajat mohon pada Allah swt supaya pertahankan mb yg suka tinggal solat!

Awanama berkata...

PERKOSA perosak agama, bangsa & negara. Ini semua syaitan bertopengkan manusia yang berlagak macam pejuang, tapi sebenarnya PENGKHIANAT!

Awanama berkata...

Teman ada 3 orang anak bujang dah akil baligh. Teman dah warning anak bujang teman tu. Kalu nak berbapa mertuakan teman, mintak yang pakai tudung lingkup, pakai baju kurung atau jubah. Kalau jenis yang telanjang macam kat gambar turr...awal2 teman reject.

Awanama berkata...

Orang2 Melayu mana ada duit ; dengan upah 50/- cukup tuk jual maruah dan masa mereka.

Kesian kan.

Awanama berkata...

adapun masa begini untuk aktiviti seperti ini jarang bawa baju spare

kalau betul tentu ada yang masuk toilet sekali dengan baju yang di pakai

Jika buat macam ni atur lah program jangan keliling bandar naik motor je macam samseg

Lepas dah keliling bandar pergi mesjid buat program tazkirah buat pulak gotong royong

Allah bukan untuk dijaja

Awanama berkata...

Maaf, i tak dapat join. Bukan sebab busy. Atau malas. Cuma i tak ada selera dengan awek awek yang macam minah stearing lock

Awanama berkata...

Bila artis berhijab kena sindir Artis yang ada berkeinginan memperbaiki sikap dan hidup cara Islam yang disangka buruk dan di tohmah

Nak pertahan kan kesucian Allah buat macam artis seperti Farah "Saya berhijab kerana Allah"

Awanama berkata...

Dah solat?

Awanama berkata...

Nampaknya cukai haram dan cukai halal patut diasingkan serentak dengan perlaksanaan gst.

Anti Fitnah berkata...

Saja Allah swt nak tunjuk kepada kita siapa munafikun sebenarnya?
Depa ni pejuang Allah Tuhan Melayu Perkasa dan bukan Allah swt Tuhan segala alam. Sedarlah wahai saudaraku, siapa pejuang sebenar? Jangan terperdaya dengan perjuangan yang akhirnya membawa rebah, bukan saja pada agama kita Islam yang maha suci.
Kalau kita tak mampu menegakkan kalimah Allah swt, jangan pulak kita mempersendakanNya. Allah swt tak perlukan pertolongan kita sebab Dia tahu segala-galanya dan Dia yang mengatur segala-galanya. Yang penting ialah kita ikut sahaja apa yang diperintahNya dan dilarangNya. InshaAllah selamatlah kita.

mosabit berkata...

penganut kristian ingat Allah dengan cara dia...dan dia yakin..

penganut melayu ingat Allah dengan cara perkasa...dia tak yakin...ada pembalasan hari akhirat...buat dosa masuk neraker...buat pahala masuk syurga....

kah kah kah kah kah ...kesiannnnn...

Awanama berkata...

PERKASA
PERKOSA

Awanama berkata...

Camana kepala dia ..camtulah ekornya...

Awanama berkata...

Sblum kata KALIMAT @ ayat disebut..
sblum lafaz SUARA kluar dibibir..
sblum NIAT hadir mnjd suara..

Demikianlah ALLAH itu maha7MELIHAT..
ALLAH maha7MELIHAT kdlm "NIAT"..
maha7MENELITI kdlm "NIAT"..
maha7HALUS kdlm "NIAT"..
NIAT,NIAT,NIAT suci..

Apalah adanya sekadar KALIMAT..
Krn ALLAH tidak BUTA dgn KALIMAT..
ALLAH tidak trTIPU dgn SUARA..

tiada..TIADA & TIADA sedikitpon nilai2 KALIMAT & SUARA disisi'NYA

Krn..
Krn DIA hanya SENTIASA brsama2 dgn sbnr2 setulus7NIAT yg suci..

Suarakan lah..
Suarakan lah apa2 KALIMAT pon..
JERITkan lah sekuat2 jeritan pon..

Jeritlah apa2 KALIMAT skalipon..
..ALLAH..ISLAM..HUDUD..TAHALLUF..
HARAKI..WALAK..dsbnya..

hanya..hanya..hanya "NIAT" yg bnar2 & bnar7SUCI shj yg akan meresap & dpt diRASAI oleh umat marhaein/rkyat..

hanya..hanya..hanya "NIAT" yg bnar2 bnar7SUCI itu shj yg dinilai'NYA, yg selain itu hanyalah DUSTA kosong fatamorgana..

..nilai2 UNIVRSAL-AZALI-KUDUS-SUCI tahap trTINGGI sprt sbnar7 "kbnaran" "keadilan" "kejujuran" "keikhlasan" "pengorbanan" adalah lambang jelmaan drp "NIAT" yg suci itu..

Awanama berkata...

wat malu kaum je berarak sna sni dgn bnthn *kalimah Allah* kpd yg bukn Islam. sdgkn yg brdemo rmai wanita islam yg brbju merh tu lngsung x mnampkkn seorg wanita islam. rmai mndedahkn aurat. yg bukn islam tgok pn senyum je dgn cra mereka bdemo.

bat8 berkata...

GB

Dengan kumpulan Perkasa inilah ulamak-ulamak besar UG seperti Nik Abduh, Ustaz Khairudin Aman Razali At takiri berbaik-baik. Kita tidak dengar kecaman mer3ka terhadap t8ndakan Perkasa di Ipoh menu4unkan banner krismas atas alasan mempertahankan kalimah Allah.

Agaknya ulqmak-ulamak besar UG ni setuju kot....

Awanama berkata...

Perkasa ni elok tukar ke nama Perkosa je. Sebab selama ni mmg dok 'perkosa' agama dan menjahanamkan agama.

Yg tk solat berapa ramai jd ahli Perkosa ni.

Awanama berkata...

Mcm pompuan2 su..al je

Awanama berkata...

Gambar yang pertama tu lelaki ditengah 6 betina tu bukan melayu tetapi kamlamyanga (India Muslim)punyai kedai baiki TV dn Radio.