30 Dis 2012

Presiden MCA Kecam Blogger UMNO Sebagai Tidak Beretika & Suka Spin

Soi Lek kecewa dengan blogger Umno, dakwa tidak beretika

KUALA LUMPUR, 29 Dis — Datuk Seri Chua Soi Lek hari ini mengecam tindakan blogger Umno memutar belit kenyataannya ketika pertemuan dengan mereka Rabu lalu, dan menuduh blogger pro Umno itu tidak beretika.

Presiden MCA itu menegaskan, beliau kecewa dengan tindakan segelintir blogger tersebut yang mendedahkan butiran perjumpaan mereka malah menegaskan beliau tidak akan berjumpa dengan mereka lagi kerana dakwanya ingin menghancurkan MCA.

“Saya sangat kecewa dengan blogger pro Umno ... mereka tidak ikhlas tentang apa yang telah dibincangkan.

“Ia perjumpaan tertutup dan saya ada bercakap tentang persiapan MCA hadapi pilihan raya umum .... Ada sesetengahnya hanya gurauan dan tidak patut didedahkan,” jelasnya menyuarakan rasa kecewa dengan tindakan blogger Umno tersebut.

“Mereka tiada etika melaporkan dan kefahaman dalam apa yang dibincangkan .... mereka melanggar janji itu,” tegasnya kepada pemberita ketika sidang media selepas majlis makan malam bersama NGO dari Bandar Tun Razak di sini.

Soi Lek bagaimanapun turut menegaskan beliau tidak akan mengambil sebarang tindakan terhadap mereka serta tidak lagi akan melayan sebarang permintaan daripada blogger tersebut selepas ini.

“Jangan datang dan kacau saya lagi, mereka lebih suka 'spin' daripada membantu MCA.

“Saya telah dimainkan oleh blogger pro Umno,” katanya lagi, dan menambah, akan lebih berhati-hati dengan blogger Umno.

“Saya akan lebih berhati-hati, saya mempertikaikan tujuan mereka .... adakah mereka mahu bantu MCA atau hancurkan MCA,” tegasnya.

Ketika pertemuan dengan blogger pro Umno Rabu lalu, Dr Chua dilaporkan berkata Ong menggunakan “faktornya” untuk mendapatkan sokongan di Melaka bagi mensabotaj beliau.

Menurut Syed Akbar Ali, blogger pro-Umno yang menghadiri pertemuan itu, presiden MCA itu turut menjangkakan Ong akan meninggalkan parti jika berlaku penggantungan Parlimen.

“Melihat kembali isu kurangnya sokongan dan beliau berbicara tentang Ong Tee Keat cuba mensabotajnya di Melaka. Dr Chua merasakan jika berlakunya penggantungan Parlimen selepas pilihan raya, Ong Tee Keat mungkin akan mengemas begnya dan pergi. Seperti Chua Jui Ming,” kata Syed Akbar dalam blognya. -TMI

Ulasan GB

Kebenaran dan keadilan akan tetap terdedah juga.

Kini bukan pemimpin PR tetapi pemimpin BN sendiri, Presiden MCA kata blogger UMNO itu tidak beretika dan suka spin isu.

4 ulasan:

Awanama berkata...

CSL please jangan cakap orang biarpun dengan kawan kau sendiri (UMNO) kerana kau sama juga ibarat bapa ketam suruh anak ketam untuk berjalan lurus.

Awanama berkata...

Baru hang tau perangai sebenar puak UBN ni.

Osama berkata...

ABU...ABU..ABU..ABU..ABU..ABU..
Asal Bukan Umno kita menangkan pda PRU ke 13 nantj!
Asal Bangang Umno!
Asal Bengong Umno!
Asal Bodek Umno!
Asal Barghal Umno!
Asal Bingai Umno!
Asal Bergaduh Umno!
Asal Boleh Umno!
Asal Bangsa U?
UMNO?
patut lah Umat Melayu Naif Otak nya!
Pencenkan umno be end!
ingat & aminkan doa2
hancurkan umno...
be end ko ko be end!
ko ko ko umno!
umno ko ko be end!
Justru itu maka kita tunjukan solidariti rakyat prihatin yg inginkan perubahan! jom kita ramai2 ke Himpunan Kebangkitan Rakyat pd 12hb January 2013 di Stadium Merdeka! Kita realitikan 1 juta kehadiran utk beri isyarat kpd SPR agr usah jdi kaldai tunggangan umno!!

wau78 berkata...

Walau bagaimanapun aku tetap hairan, mengapa ada golongan yang masih memperakukan orang yang terang-terang rendah akhlaknya sebagai ketua mereka. Apakah mentaliti mereka ini? Di manakah mereka meletakkan nilai akhlak itu sebenarnya ? Orang yang tiada agamapun masih boleh menilai sesuatu dengan akal yang waras !