29 Mac 2010

Gambar Bumbung Bangunan Dalam Pembinaan UMT Runtuh, Satu Maut

Lepas satu satu yang runtuh di negeri Terengganu. Selepas runtuhnya Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin dan beberapa lagi kejadian yang menuruti selepas itu, petang tadi pada kira-kira pukul 5 petang satu lagi keruntuhan berlaku. Kejadian kali ini di Universiti Malaysia Terengganu (UMT).

MStar melaporkan seorang pekerja binaan maut dan tujuh lagi cedera apabila bumbung sebuah bangunan milik UMT yang sedang dalam pembinaan runtuh lalu menghempap mereka petang tadi.

Buruh binaan yang meninggal dunia itu dipercayai pekerja dari Bangladesh. Dua lagi pekerja juga dari Bangladesh dikatakan parah.

Kejadian pada jam 5.10 petang itu berlaku ketika hujan lebat.

Bangunan yang sedang dalam pembinaan itu adalah untuk Institut Oseanografi UMT.

Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Said telah bergegas ke tempat kejadian yang terletak di Gong Badak tidak jauh dari sini sebaik sahaja mendapat berita mengenainya.

Dan ketika kejadian berlaku, Naib Canselor Profesor Datuk Aziz Deraman tidak ada di dalam negara. Jawatannya dipangku oleh Prof Yahya Ibrahim iaitu timbalan naib canselor (hal ehwal pelajar).

Sumber gambar : Zulkefli


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

satu lagi RUNTUH yaareee sudah sah Trenganu Darul Runtuh...

saya sarankan mat said tukar saja nama Darul Iman tu kepada Darul RUNTUH!!!

Tanpa Nama berkata...

adakah ini balasan kerana meruntuhkan
masjid dulu!

Tanpa Nama berkata...

Malu sungguh rakyat Terengganu Darul Runtuh.

Tanpa Nama berkata...

kalaulah masa runtuh tu ia sedang digunakan tentu ramai yang jadi korban!! takkanlah rakyat nak berdiam diri terus. ini kes berat ni berlaku pula ketika bn memerintah terengganu. barangkali doa 1 malaysia tu makbul, maklumlah pencapaian diutamakan, rakyat didungukan!