10 Mei 2014

Wajah Hasrina Chee, Gadis Terjun Bangunan Bunuh Diri


Seorang wanita maut membunuh diri setelah terjun dari sebuah pasaraya terkenal di Kota Kinabalu, Sabah. Apa yang mengejutkan, wanita tersebut sempat memuatnaik status rancangannya yang mahu membunuh diri di Facebook.

Dalam status itu, dia mengucapkan selamat tinggal kepada keluarga serta rakan-rakannya. Dalam perenggan terakhir, dia juga sempat menujukan status kepada seorang lelaki bernama Gulam Larkins dan mengatakan tindakannya itu adalah hadiah buatnya.


Tidak diketahui apakah hubungan Gulam Larkins dengan mangsa dan ramai yang mengjangkakan lelaki itu adalah teman lelakinya.

Gambar-gambar yang dikongsikan dalam sebuah blog menceritakan lebih lanjut mengenai kejadian itu:

Berita terkini gambar wanita bunuh diri di Centre Point (CP) KK Sabah pada 9 Mei 2014. Orang ramai di Pusat Membeli Belah Centre Point digemparkan dengan penemuan mayat seorang gadis yang berusia dalam lingkungan 20-an. Menurut saksi, mangsa yang berasal dari Bongawan telah terjun dari tingkat enam bangunan tersebut dan mati serta merta ditempat kejadian. Insiden dipercayai berlaku pada pukul 12.30 pagi Jumaat dan punca kematian dipercayai akibat tekanan emosi. Berdasarkan maklumat terkini, identiti mangsa dikenali sebagai Hasrina Chee.

Berikut pula adalah foto Hasrina Chee yang diperoleh dari laman Facebook beliau. Namun, apa yang agak pelik, status terakhir beliau seperti mana yang di cetak oleh blog tersebut tiada. Dan status terakhir beliau adalah pada 5 May 2014

sumber: blog pilihan-anda8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Nauzubillahhiminzalik

Kenal Diri berkata...

berdoa kpd Allah minta permudahkan perjalanan hidup dan tidak didorong perkara begini.

minta perlindungan dpd hasutan bisikan syaitan yg sentiasa mencari downline mereka di sana nanti.

Club Pecinta Hidayah berkata...

TIDAK BAIK!
PLEASE JANGAN DITIRU!

Tanpa Nama berkata...

Gulam larkin ni org sandakan keturunan eurasian, setahu aku dia ni baik solat 5 waktu, dia ni rakan sekelas aku dr tingkatan1 hingga tingkatan5

gengster melayu alaf baru. berkata...

Dunia sdh jadi tdk mnentu d sbbkan pegangan agama yg longgar.
Kelemahan jabatan agama Islam untuk mmberi pngajaran pmbelajaran dan pemahaman terhadap pnganutnya.

D setiap komplek belibelah seharusnya ada pusat untuk rujukan mnusia yg brmasalah trutama umat islam.

Tanpa Nama berkata...

R.I.P Hasrina chee, we used to work together, feel sorry about you. may your soul rest in peace, condolence to the family. both of them are my very good friends, gulam larkin sorry for your lost brotha.

Tanpa Nama berkata...

gulam larkin bukan berbangsa india?
tidak nmpk spt eurasian

gel pelangsing perut berkata...

bodoh tuh wanita dikira cuma satu lelaki di dunia ini